Messu Orimattilan kirkossa klo 10

su 23.4. klo 10.00

Orimattilan kirkko

"Kirkkoon kun kellot kutsuvat, suo sinne tiemme johtaa" (virrestä 197)

Liturgina Hanna Suominen, Katja Kerkkänen saarnaa, kanttorina Leena Eskelinen, mukana Länsi-Orimattilan Laulajat (joht. Tuula Honkasalo). Messukumppanina Orimattilan Sydänyhdistys.

Ensimmäinen pääsisäisen jälkeinen sunnuntai viittaa kasteeseen. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää "uutena ihmisenä" tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin. Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko "valkoisen viikon" kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.

Messussa laulettavat virret:
265
704
727
419
449:3
339
229
943:4

Kolehti terveydenhuoltoalan työntekijöille ja opiskelijoille suunnattujen tiedotus-, koulutus- ja seminaaritilaisuuksien järjestämiskustannuksiin eri puolilla Suomea, Suomen Sairaanhoitajain Kristillisen Seuran kautta.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Orimattilan seurakunta