Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Orimattilan kirkkoherranvirastosta voi tilata virkatodistuksia tämänhetkisistä jäsenistä ja sukuselvitysmuotoisia virkatodistuksia entisistä jäsenistä ajalta, jolloin he ovat olleet Orimattilan tai Artjärven seurakunnassa kirjoilla. Rekisteriviranomaisena toimii 1.2.2019 alkaen Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisteri, mutta virkatodistustilaukset tehdään jatkossakin Orimattilan seurakuntaan.

Virkatodistuksia voi tilata:

- puhelimitse numerosta 03 874600 (ma-ti klo 12-15 ja ke-to klo 9-12). Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvien seurakuntien (Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Nastola, Orimattila, Padasjoki ja Tainionvirta) osalta riittää vain yksi virkatodistustilaus (sukuselvitys). Mainitse tilausta tehdessä, minkä seurakuntien osalta todistus tilataan. Voit tilata todistuksen mistä tahansa aluekeskusrekisterin seurakunnasta.

- sähköisesti tällä lomakkeella tai sähköpostilla orimattilanseurakunta[at]evl.fi.  Älä lähetä henkilötunnuksia tilauslomakkeella tai sähköpostissa. Tilauslomakkeella ei erikseen kysytä, koskevatko tiedot entisen itsenäisen Artjärven seurakunnan jäsentä. Ilmoita tästä lomakkeen alussa kohdassa "Seurakunta" tai lomakkeen lopussa kohdassa "Muita lisätietoja".

Tilattaessa on ilmoitettava:

  • päähenkilöstä etunimet, sukunimet, syntymäaika ja -paikka
  • sukuselvitystä tilattaessa tulomuutto- ja / tai lähtömuuttoaika; Orimattila tai Artjärvi
  • tilaajan nimi- ja osoitetiedot ja puhelinnumero
  • todistuksen käyttötarkoitus, esim. perunkirjoitus, perinnöstä luopuminen jne.

Virkatodistuksista perittävät maksut: Lue tästä Todistuksia ei voi maksaa käteisellä. Todistuksen hakija saa laskun mukaansa.

Virkatodistusta tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta. Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Vainajasta tarvitaan perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan; tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti (vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen).

Todistukset vainajasta 1.10.1999 edeltävältä ajalta tilataan niistä ev.lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla.

Ns. elää-todistus eli todistus elossa olevasta ev.lut. kirkon jäsenestä tilataan siitä ev.lut. seurakunnasta, jossa hän on kirjoilla, jollei hänestä ole elää-merkintää muissa ev.lut. seurakuntien antamissa todistuksissa.

Sukututkimus

Tulosta tästä sukututkimustilauslomake. Täytä ja lähetä se postitse seurakuntaan. Orimattilan seurakunnan ja Artjärven kappeliseurakunnan yhteystiedot.

 

Tietosuoja

Seurakunnan jäsentietojärjestelmästä annettavien todistusten rekisteriviranomainen on 1.2.2019 alkaen Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisteri. Keskusrekisterin tietosuojaselosteen löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.