Kirkkovartti

Perheillat

Perheillat  ovat koko perheelle tarkoitettuja elämyksellisiä raamatunkertomuksen, kotikirkon tai kristillisen perinteemme ympärille rakennettuja iltoja. Illoissa on sanan lisäksi musiikkia, yhteistä tekemistä, oivalluksen ja oppimisen iloa, hyviä, pyhiä hetkiä sekä  tarjoilua, josta vapaaehtoinen maksu. Iltoihin ovat lasten kanssa tervetulleita myös kummit, isovanhemmat ja muut sukulaiset tai lapsen aikuiset ystävät.

Perheillat syksyllä 2019:

Artjärven seurakuntakodilla: 18.9. klo 18.00-19.30

Pyhäkoulut

Olisitko kiinnostunut pitämään pyhäkouluja Orimattilassa? Jos haluat tulla pitämään vapaaehtoisena pyhäkoulunopettajana pyhäkouluja tai jos sinulla olisi joitain hyviä ideoita pyhäkoulujen toteuttamiseen, niin ole yhteysessä Sirkkuliina Laxéniin.

Yhteistyö päivähoidon kanssa

Seurakunta pitää kiinteää yhteyttä kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Katsomuskasvatusta päiväkodeissa toteuttavat päivähoidon työntekijät. He tuntevat parhaiten ryhmän lasten kysymykset ja perheiden näkemykset. Päiväkodin henkilöstön kanssa pidetään  kokouksia ja tapaamisia, joissa sovitaan ja suunnitellaan yhteistä toimintaa ja tapahtumia vasun periaatteiden mukaisesti. Seurakunta tukee päivähoidon katsomuskasvatusta myös tekemällä erilaisia päiväkotivierailuja ja järjestämällä yhteistä koulutusta henkilöstön kanssa.

Päiväkoteihin on myös lahjoitettu Lapsen Raamattu, lasten virsikirja ja kotien rukouskirja sekä muuta lasten hengellistä kasvua tukevaa ja kirkkopyhistä kertovaa kirjallisuutta.

Kutsumme päiväkotien lapsiryhmiä myös kirkkoretkille, lasten joulu- ja kevätkirkkoihin sekä pääsiäispolulle. Kouluunlähtevät kutsutaan syksyllä siunauskirkkoon perheidensä kanssa.

Pyhä perhe kellotapulissa
Varhaiskasvatuksen ohjaaja