Kirkkovartti

Perheillat

Perheillat  ovat koko perheelle tarkoitettuja elämyksellisiä raamatunkertomuksen, kotikirkon tai kristillisen perinteemme ympärille rakennettuja iltoja. Illoissa on sanan lisäksi musiikkia, yhteistä tekemistä, oivalluksen ja oppimisen iloa, hyviä, pyhiä hetkiä sekä  tarjoilua, josta vapaaehtoinen maksu. Iltoihin ovat lasten kanssa tervetulleita myös kummit, isovanhemmat ja muut sukulaiset tai lapsen aikuiset ystävät.

Perheillat keväällä 2019:

maanantaisin

Luhtikylän Nuorela, Keiturintie 56: 11.2., 11.3. ja 8.4. klo 17.30-19.00

keskiviikkoisin

Artjärven seurakuntakodilla: 16.1., 6.2., 6.3. ja 8.5. klo 18.00-19.30

Kuivannon kirkolla, Koskustentie 1346: 13.3. ja 10.4. klo 17.30

Yhteistyö päivähoidon kanssa

Seurakunta pitää kiinteää yhteyttä kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Katsomuskasvatusta päiväkodeissa toteuttavat päivähoidon työntekijät. He tuntevat parhaiten ryhmän lasten kysymykset ja perheiden näkemykset. Päiväkodin henkilöstön kanssa pidetään  kokouksia ja tapaamisia, joissa sovitaan ja suunnitellaan yhteistä toimintaa ja tapahtumia vasun periaatteiden mukaisesti. Seurakunta tukee päivähoidon katsomuskasvatusta myös tekemällä erilaisia päiväkotivierailuja ja järjestämällä yhteistä koulutusta henkilöstön kanssa.

Päiväkoteihin on myös lahjoitettu Lapsen Raamattu, lasten virsikirja ja kotien rukouskirja sekä muuta lasten hengellistä kasvua tukevaa ja kirkkopyhistä kertovaa kirjallisuutta.

Kutsumme päiväkotien lapsiryhmiä myös kirkkoretkille, lasten joulu- ja kevätkirkkoihin sekä pääsiäispolulle. Kouluunlähtevät kutsutaan syksyllä siunauskirkkoon perheidensä kanssa.

Pyhä perhe kellotapulissa
Varhaiskasvatuksen ohjaaja