Lapsia ryhmässä.

Lapsille, koululaisille, lapsiperheille...

Mitä Jeesus sanoo lapsille? Jeesus sanoo: "Tervetuloa!"

Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkääkä estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." (Mark. 10:14)

Seurakunta noudattaa Jeesuksen esimerkkiä ja kutsuu lapsia, kouluikäisiä ja lapsiperheitä hyvän äärelle. Seurakunta tukee vanhempia ja perheitä heidän kasvatustehtävässään tarjoamalla erilaisia kerhoja, tapahtumia, teemailtoja, retkiä ja juhlia. Lisäksi järjestämme maksullista  kirkkomuskaritoimintaa  ja perheiden jumalanpalveluksia.

Seurakunta onnittelee syntymäpäiväkorteilla 1-, 2-, 3- ja 4-vuotiaita jäseniään, kouluunlähteville järjestetään siunauskirkot ja 5-vuotiaille ja 10-vuotiaille mukavat syntymäpäiväjuhlat. Kaupungin varhaiskasvatuksen ja perheiden parissa toimivien muiden tahojen kanssa tehdään yhteistyötä, mm. lapsiperheiden asiakasraadin muodossa. Samoin kaikkien koulujen kanssa tehdään hyvää yhteistyötä monenlaisin tavoin.

Varhaiskasvatuksen kokoava toiminta tauolla 16.5. saakka päiväkerhoja lukuunottamatta.

Lasten, nuorten ja perheiden osalta kokeillaan kokoontumisrajoitukset huomioivia etukäteisilmoittautumiseen perustuvia yksittäistilanteita. Seuraa ilmoitteluamme.

Lisätiedot Varhaiskasvatuksen ohjaaja Sirkkuliina Laxén p. 050 3399 135 tai sirkkuliina.laxen@evl.fi

(Päivitetty 22.4.2021)

Tule toimintaan vain täysin terveenä. Jää kotiin, mikäli sinulla on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Orimattilan Perheille parasta -kyselyn poimintoja 19.2.2021

Kaupungin avoin päiväkoti Kimpan, MLL:n ja seurakunnan Perheille parasta -työryhmä kiittää kaikkia alkuvuodesta 37 kyselyyn osallistunutta arvokkaista vastauksista!

Kyselystä nousi esille, että elämme hyvin raskaita aikoja ja arkeen kaivataan yhteistä tekemistä koko perheelle sekä verkossa tapahtuvaa ohjausta ja neuvontaa.

Noin 59 % vastasi, että elämänpiiri on kaventunut ja olo on yksinäinen, myös huoli taloudesta on suuri.

Hienoa oli huomata, että vastaajille tuo voimavaroja oma perhe 92%, luonto 84%, oma aika 72 % ja liikunta 62 %.

Kyselyn vastauksista saimme tietää, että palveluista tiedetään vähän, joten tiedotusta ja markkinointia tulisi parantaa. Some ja Facebook -kanavien kautta perheet saavat parhaiten tietoa tarjolla olevista palveluista. Toiveissa olisi yksi yhteinen kanava kaikille toimijoille, ettei tarvitsisi jokaisen sivuilla seikkailla.

Kysyimme perheiden toiveita, missä ja mihin aikaan päivästä ja millaista toimintaa järjestetään, jos rajoitukset jatkuvat. Kaikki me odotamme sitä päivää, että rajoituksia puretaan ja voimme käynnistää toimintamme täydellä teholla (perhekahvila, Terhokerho, muskarit, satujumppa, kässäkerho, perhepirtti, taaperokahvila, vauvakerho ja perhekerhot).

Halusimme vastata lyhyellä varoitusajalla joihinkin kyselystä nousseisiin tarpeisiin:

• Seurakunta tarjoaa Mallusjoen leirikodilla ja Vanhan pappilan puistossa nuotiopaikkaa ennakkoilmoittautumisella ja Vanhan pappilan puistossa on suosittuja ulkorastiratoja. Lisäksi Artjärven kirkonmäelle on suunniteltu 3.3. omatoiminen talvipolku klo 10-12.

Lisätietoja varhaiskasvatuksen ohjaaja Sirkkuliina Laxén 050-3399135 ja diakoni Milla-Maria Liikala 040-8362693.

• MLL tarjoaa perheille nettiliikuntaa, mahdollisuuden osallistua Uudenmaan piirin teemallisiin etäperhekahviloihin sekä tietoa harrastustuista ja ruokajakeluista vähävaraisille perheille.

Lisätietoja arkisin 9-15 toiminnanjohtaja Katri Mäki 040-1628626.

• Avoin päiväkoti Kimpassa toimii perjantaisin lapsiparkki sekä 16.3. on suunnitteilla Kimpan pihalle koko perheen talvitapahtuma pienen rastiradan merkeissä klo 12-14. Kimpassa toimii varhaiskasvatuksen perheohjaaja, jolle voi soittaa ja jutella arkipäivisin 8-16.

Lisätietoja Pia Varjonen 044-7813721.

• Muistutamme, että En jaksa-chat on auki arkisin klo 13-18 ja siellä on kohdennettuja teemoja, kuten uhmaikä, parisuhde, oma jaksaminen ja vanhemmuuden tuki.

En jaksa – Apua perhe-elämän pulmiin

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ POIKKEUSOLOIHIN

Rukousilmapalloja Orimattilan kirkossa alttarin edessä.
Rukousilmapalloja kirkossa

Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Papin keskeisten tehtävien; jumalanpalvelus, kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen, rinnalla tapaan seurakuntalaisia kodeissa, palvelutaloissa, rippikoulujen yhteydessä, iltalenkeillä. Erityisenä vastuualueenani on lapsi- ja perhetyö moninaisine tapahtumineen. Eri-ikäisten ihmisten tapaaminen ja elämän kirjon jakaminen sekä tilaisuuksien yhdessä suunnitteleminen ja toteuttaminen ovat seurakuntapapin tehtävissäni tärkeää ja pidän siitä.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Hei kaikille!

Vastaan varhaiskasvatuksen työalasta yhdessä työparini Outi-papin kanssa. Otamme mieluusti vastaan toiveita ja unelmia, sekä myös ruusuja ja risuja, koskien seurakuntamme varhaiskasvatusta! Ole rohkeasti yhteydessä!

Minuun saat olla yhteydessä niin päiväkerhojen, avoimien kerhojen kuin moninaisten varhaiskasvatuksen tapahtumien asioissakin unohtamatta myöskään katsomuskasvatuksen yhteistyötä. Kiitos yhteistyöstänne, hyvät orimattilalaiset!