Koululaisia

Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Kirkolle on keskeistä sanoma kaikki rajat ylittävästä Jumalan armosta ja rakkaudesta. Kirkko on olemassa todistaakseen tästä. Vastuu lähimmäisestä ulottuu myös kotimaan rajojen ulkopuolelle. Kansainvälinen vastuu tarkoittaa ympäri maailmaa ulottuvaa lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa.

Lähetystyö on kristinuskon hyvän sanoman levittämistä sanoin ja teoin lähimmäisille kaikkialla maailmassa. Lähetyskenttämme on koko maailma. Lähetystyö perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn: (Matt. 28:18–20) ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

Lähetystyö maailmalla on mm. hädänalaisen auttamista, evankeliumin julistamista sekä epäkohtiin puuttumista ja niihin vaikuttamista. Lähetystyötä tehdään kirkon seitsemän lähetysjärjestön kautta yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja avustusjärjestöjen kanssa.

Tarvitsemme myös lähettäjiä, jotka mahdollistavat työn lähetyskentillä. Jokainen seurakuntalainen voi osallistua lähetystyöhön omilla lahjoillaan ja löytää oman paikkansa ja tehtävänsä lähetystyöstä. Lähetystyötä voit tukea lahjoittamalla, rukoilemalla ja tulemalla mukaan lähetyspiireihin, myyjäisiin ja tapahtumiin. Tule mukaan!

Kansainvälinen diakonia  ja Yhteisvastuukeräys on kirkkojen ja kristillisten järjestöjen tekemää kansainvälistä avustustoimintaa. Se on kaukaisen lähimmäisen kokonaisvaltaista auttamista ja Jumalan rakkauden välittämistä lähellä ja kaukana. Tähän kuuluvat humanitaarinen apu, kehitysyhteistyö, rauhan- ja sovinnontyö sekä ihmisoikeuksien puolustaminen. Kansainvälinen diakonia toimii kaikkein köyhimpien ja heikoimmassa asemassa olevien auttamiseksi uskonnosta, poliittisesta vakaumuksesta, kansalaisuudesta tai etnisestä ryhmästä riippumatta. Tule mukaan!

ilo sulle ja mulle
Lähetyssihteeri
16300 Orimattila

Päävastuualueenani ovat lähetys- ja tiedotussihteerin tehtävät.

Lähetyssihteerinä hoidan erilaisten lähetysaiheisten tilaisuuksien käytännön järjestelyjä, koordinoin Lähetyspuodin ja lähetyksen vapaaehtoisten toimintaa sekä toimin lähetyspiirien yhteyshenkilönä. Välitän tietoa nimikkolähettien työstä seurakuntalaisille. Hoidan myös lähetystyöhön liittyviä toimisto- ja hallinnollisia tehtäviä.

Tiedotussihteerin tehtäviini kuuluu seurakunnan verkkosivujen päivittäminen ja suunnittelu, esitteiden, tapahtumatiedotteiden ja mainosten tuottaminen sekä muut tiedotukseen liittyvät toimisto- ja hallinnolliset tehtävät.

Diakonissa

Virkavapaalla 31.3.2020 saakka.

Päävastuualueenani ovat päihdetyö ja kansainvälinen diakonia.

Järjestän toimintaa, teen kotikäyntejä ja toimin tiiviissä yhteistyössä kaupungin palvelujen kanssa. Vastuullani ovat Kadunkahvila, vertaistuellinen Tupa- ryhmä ja Avoin ruokapäivä. Yksilötyö on pitkälti ratkaisukeskeisestä näkökulmasta tehtävää korjaavaa tai haittoja vähentävää työtä yhdessä asiakkaan kanssa.

Kansainvälisen diakonian vastuu näyttäytyy ensisijaisesti pitämällä yhteyttä piireihin, jotka haluavat kantaa globaalia vastuuta lähimmäisistä ja valmiudesta reagoida katastrofin sattuessa tarkoituksenmukaisesti erilaisin keräyksin tai muuten toimimalla. Kansainvälisen diakonian keräysvarat kanavoidaan pääasiassa Kirkon Ulkomaanavun kautta maailmalle. Pidän myös yllä ekumeenista yhteistyötä diakonian osalta.