vauvakerhossa Orimattilassa

Vaippapöksyt saavat tulla - toimintaa alle 3-vuotiaille sekä odottaville perheille

Vauvakerho kokoontuu Vanhassa pappilassa kerhokausien aikana tiistaisin klo 14, kesto 1,5 tuntia. Kerhokausi noudattaa pääosin samaa rytmiä kuin koulujen lukuvuosi.
Vauvakerho on tarkoitettu vauvalle ja vanhemmalle/vanhemmille. Vietämme yhteistä aikaa sylikkäin vauvan kanssa lorutellen, laulellen ja elämää ihmetellen. Jaamme yhteisiä asioita kahvi- tai teekupin ääressä.

Olan odottavat on uusi odottavien perheiden vertaisryhmä. Ryhmä kokoontuu keväällä 2020 kerran kuukaudessa eri teemojen äärellä Vanhassa pappilassa, tiistai-iltapäivisin klo 14 vauvakerhon yhteydessä, jolloin pääsee myös tapaamaan jo vauvan saaneita äitejä ja maanantai-iltaisin klo 17.30 iltaperhekerhon yhteydessä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kevään 2020 kokoontumiskerrat ja aiheet:
Ti 28.1.  klo 14 Aiheena vauvan laulut ja lorut
Ma 17.2.  klo 17.30 Aiheena parisuhde. Vierailijana Tuomas Niskanen (pappi)
Ti 17.3. klo 14 Vierailijana Äitiysfysioterapeutti Jenni Häkkä
Ma 27.4. klo 17.30 Aiheena Isäksi. Vierailijana Tuomas Niskanen (pappi)
Ti 12.5. klo 14 Vierailijana Vauvafysioterapeutti Jaana Vehviläinen.

Taaperokahvila kokoontuu torstaisin klo 9.30-11.30. Kahvilassa on vapaata yhdessäoloa ja kahvittelua noin 0-2-vuotiaiden lasten perheille. Myös pienille sopivia toimintahetkiä ja kävijöiden ideoita toteutetaan.

Taaperokahvilan rinnalla toimii samanaikaisesti 2-vuotiaiden oma päiväkerho. Kerhoon ilmoittaudutaan nettisivujen kautta päiväkerholomakkeella. Päiväkerhossa 2-vuotiaat pääsevät harjoittelemaan ryhmässä toimimista ja aikuiset voivat kahvitella kahvilan puolella.

Vauva- ja taaperoperheille järjestetään myös kerran vuodessa oma kirkkohetki, leiripäivä sekä pienten kantrifestivaalit.

Laula vauvan kanssa

Vauvakerhon alkulauluna on körötteli kirkolle. Laulua lauletaan vauvan nimellä eli vauva-kohdassa lapsen nimi:

Körötteli kirkolle tänään meidän vauva, körötteli kirkolle tänään meidän vauva!

Vauvakerhon loppulaulu, lauletaan sylissä keinutellen:

Aa, aa allinlasta, pientä linnunpoikaa. Taivaan Isä sylissänsä kaikki vauvat hoitaa. Aa, aa allinlasta, pientä linnunpoikaa. Taivaan Isä sylissänsä kaikki meidät hoitaa.

vauvoja vauvakerhossa
16300 Orimattila

Toimin seurakunnassa lastenohjaajana. Työhöni kuuluu päiväkerhoja, alle 3-vuotiaiden toiminta; 2-vuotiaiden kerho, vauvakerho ja taaperokahvila sekä lisäksi lähetän onnittelukortit kaikille 1-4-vuotiaille.

16300 Orimattila

Toimin seurakunnassa lastenohjaajana ja työskentelen pääasiassa Vanhassa pappilassa. Työhöni kuuluu mm. päiväkerhoja sekä vauvaperheiden ja odottavien äitien toiminta. Hoidan myös varhaiskasvatuksen tiedotusta yhdessä varhaiskasvatuksen ohjaajan kanssa, kirjoittelen kuukausikirjettä ja ylläpidän seurakunnan lasten ja perheiden Facebook-ryhmää.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Artjärven kappeliseurakunta Orimattilan seurakunta