Artjärven kappeliseurakunta

Artjärven kappeliseurakunta on sinua varten arjessa ja juhlassa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakunnan elämään ja toimintaan.

AJANKOHTAISTA:

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat ainakin 31.3.2021 asti. Toimintaa ja tietoa löytyy myös täältä: kappeliseurakunnan facebook-sivu ja Orimattilan seurakunnan YouTube -kanava.

Kynttilänpäivän hiljentymishetki Artjärven kirkosta seurakunnan YouTube -kanavalla su 7.2. klo 12 (nauhoite)

Talvinen tervehdys Artjärven kirkolta (nauhoite)

Sana kirkko saattaa ensimmäisenä tuoda ajatuksiin keskeisellä paikalla seisovan juhlavan rakennuksen. Sana seurakunta kuvaa monen mielestä paremmin ihmisiä ja yhteisiä kokoontumisia. Kirkko ei kuitenkaan ole pelkkä rakennus, seiniä ja penkkejä. Tarkemmin ajateltuna tuttu kotikirkko tuokin monen mieleen rakkaita, ehkä myös haikeita, vaiheita: elämän suuria käännekohtia, perheen yhteisiä juhlan hetkiä tai vaikkapa joulun tunnelmaa. Kirkko on Jumalan sanaa, ehtoollispöytään kokoontumista, kasteen ihmettä, ja ihmisten keskinäistä yhteyttä.

Kirkko on seurakunnan toiminnan sydän. Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kaikenikäisiä ihmisiä varten työntekijöiden, kappelineuvoston ja muiden vapaaehtoisten voimin.

Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntamme työntekijöihin elämän tärkeissä hetkissä, kasteesta hautajaisiin. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella luottamuksellisesti erilaisista elämän kysymyksistä. Meitä tapaat myös erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seurakunnan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tavoitteenamme on olla läsnä ihmisten, ja koko Artjärven elämässä.

Seurakuntatoimisto

AJANKOHTAINEN TÄRKEÄ TIEDOTE:

Seurakuntatoimisto Artjärvellä palvelee ma-ke klo 10-12 ja to klo 15-17  toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Puhelin 044 5509919, sähköpostiosoite artjarven.kappeliseurakunta@evl.fi.

Orimattilan kirkkoherranvirasto palvelee ma-ti 12-15 ja ke-to 9-12 toistaiseksi puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Puhelin 03 874600, sähköpostiosoite orimattilanseurakunta@evl.fi.

Kappeliseurakunnan osoite

Kirkkotie 23

16200 Artjärvi

artjarven.kappeliseurakunta[at]evl.fi

Seurakunnan tilat Artjärvellä

Artjärvellä on seurakuntamme vanhin kirkko ja monikäyttöinen seurakuntakoti. Artjärvellä on myös oma hautausmaa.

Artjärven kappalainen
Artjärven kappeliseurakunta
Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Haluaisin olla Artjärven oma kyläpappi, jonka voi tavata arjessa ja juhlassa itse kullekin sopivalla tavalla. Toteutuminen riippuu Artjärven asukkaista, sillä olen avoin monenlaisille asioille. Mietitään yhdessä mitä se voisi olla.

Tämän lisäksi työtehtäviini kuuluu lähetysvastuu koko Orimattilan seurakunnassa yhdessä lähetyssihteerin kanssa. Tässäkin asiassa työ voi toteutua ainoastaan yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Laulamisen iloa Artjärvellä

Artjärven kappeliseurakunnassa toimivat seuraavat musiikkiryhmät:

Artjärven mieskuoro on tauolla. Laulamme messuissa ja kappeliseurakunnan eri  tilaisuuksissa. Ohjelmistossa on hengellistä, isänmaallista ja laulelmatyyppistä musiikkia - myös omaa tuotantoa, niin tekstien kuin sävelmien osalta. Harjoitukset seurakuntakodilla joka torstai klo 18.

Virsityöpaja, osallistujia 10 molemmin puolin. Harjoittelemme seuraavan sunnuntain messun virret ja messusävelmistöä. Kokoontumiset kirkossa keskiviikkoisin klo 18.

Artjärven kirkon alttaritaulu.