Artjärven kappeliseurakunta

Artjärven kappeliseurakunta on sinua varten arjessa ja juhlassa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakunnan elämään ja toimintaan.

AJANKOHTAISTA:

Seurakunnan toiminnassa otamme huomioon korona-ajan turvallisuusvaatimukset. Koko Päijät-Hämeen alueelle on 25.11.2020 annettu lisärajoituksia kokoontumisten suhteen. Niillä on vaikutusta myös seurakunnan toimintaan. Tiedote siitä on julkaistu torstaina 26.11.

Artjärven kirkossa ei ole jumalanpalveluksia 6.12. eikä 13.12. Kaikki muu kokoontuminen on myös peruutettu ajalla 30.11.-14.12. Jatkosta ilmoitamme täällä ja kappeliseurakunnan facebook-sivulla.

Tähän tulee linkki videoon: Itsenäisyyspäivän tervehdys Artjärven kirkosta ja kunniakäynnit hautausmaalla Orimattilan seurakunnan YouTube-kanavalla su 6.12.2020 klo 18.

Kevään poikkeusolojen aikana 22.3.-31.5.2020 nauhoitetut jumalanpalvelukset ja hartaudet ovat edelleen katsottavissa Orimattilan seurakunnan YouTube-kanavalla (ei sisällä tekstitystä).

Sana kirkko saattaa ensimmäisenä tuoda ajatuksiin keskeisellä paikalla seisovan juhlavan rakennuksen. Sana seurakunta kuvaa monen mielestä paremmin ihmisiä ja yhteisiä kokoontumisia. Kirkko ei kuitenkaan ole pelkkä rakennus, seiniä ja penkkejä. Tarkemmin ajateltuna tuttu kotikirkko tuokin monen mieleen rakkaita, ehkä myös haikeita, vaiheita: elämän suuria käännekohtia, perheen yhteisiä juhlan hetkiä tai vaikkapa joulun tunnelmaa. Kirkko on Jumalan sanaa, ehtoollispöytään kokoontumista, kasteen ihmettä, ja ihmisten keskinäistä yhteyttä.

Kirkko on seurakunnan toiminnan sydän. Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kaikenikäisiä ihmisiä varten työntekijöiden, kappelineuvoston ja muiden vapaaehtoisten voimin.

Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntamme työntekijöihin elämän tärkeissä hetkissä, kasteesta hautajaisiin. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella luottamuksellisesti erilaisista elämän kysymyksistä. Meitä tapaat myös erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seurakunnan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tavoitteenamme on olla läsnä ihmisten, ja koko Artjärven elämässä.

Seurakuntatoimisto

TÄRKEÄ TIEDOTE 26.11.2020 LÄHTIEN:

Seurakuntatoimisto Artjärvellä palvelee ma-ke klo 10-12 ja to klo 15-17  vuoden loppuun asti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Puhelin 044 5509919, sähköpostiosoite artjarven.kappeliseurakunta@evl.fi.

Orimattilan kirkkoherranvirasto palvelee ma-ti 12-15 ja ke-to 9-12 vuoden loppuun asti puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Puhelin 03 874600, sähköpostiosoite orimattilanseurakunta@evl.fi.

Kappeliseurakunnan osoite

Kirkkotie 23

16200 Artjärvi

artjarven.kappeliseurakunta[at]evl.fi

Seurakunnan tilat Artjärvellä

Artjärvellä on seurakuntamme vanhin kirkko ja monikäyttöinen seurakuntakoti. Artjärvellä on myös oma hautausmaa.

Artjärven kappalainen
Artjärven kappeliseurakunta
Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Haluaisin olla Artjärven oma kyläpappi, jonka voi tavata arjessa ja juhlassa itse kullekin sopivalla tavalla. Toteutuminen riippuu Artjärven asukkaista, sillä olen avoin monenlaisille asioille. Mietitään yhdessä mitä se voisi olla.

Tämän lisäksi työtehtäviini kuuluu lähetysvastuu koko Orimattilan seurakunnassa yhdessä lähetyssihteerin kanssa. Tässäkin asiassa työ voi toteutua ainoastaan yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Laulamisen iloa Artjärvellä

Artjärven kappeliseurakunnassa toimivat seuraavat musiikkiryhmät:

Artjärven mieskuoro on tauolla. Laulamme messuissa ja kappeliseurakunnan eri  tilaisuuksissa. Ohjelmistossa on hengellistä, isänmaallista ja laulelmatyyppistä musiikkia - myös omaa tuotantoa, niin tekstien kuin sävelmien osalta. Harjoitukset seurakuntakodilla joka torstai klo 18.

Virsityöpaja, osallistujia 10 molemmin puolin. Harjoittelemme seuraavan sunnuntain messun virret ja messusävelmistöä. Kokoontumiset kirkossa keskiviikkoisin klo 18.

Artjärven kirkon alttaritaulu.