Artjärven kappeliseurakunta

Artjärven kappeliseurakunta on sinua varten arjessa ja juhlassa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakunnan elämään ja toimintaan.

Ohjeita jumalanpalvelukseen osallistujille ja ehtoollisen viettoon 1.6.2020 alkaen

Artjärven kirkossa ei ole asetettu osallistujamäärälle ylärajaa, koska turvavälit pystytään säilyttämään ja tilassa liikkumaan turvallisesti.

• Älä tule sairaana kirkkoon jumalanpalvelukseen tai muuhunkaan tilaisuuteen. Riskiryhmiin kuuluvien kannattaa edelleen varjella itseään.

• Kirkkoon tulijan vastuulla on huomioida turvavälit, 1-2 metriä:

- käytetään kaikkia ovia

- istutaan väjästi joka toiseen penkkiriviin, paitsi perhekunnittain voi istua lähekkäin

- kuulumiset vaihdetaan ulkona, ei kirkon käytävillä

• Kirkkoon tulijan toivotaan desinfioivan kätensä ovesta sisään tullessaan.

• Virsikirjat: kirkkoon tulija ottaa itse virsikirjan. Voit myös käyttää omaa virsikirjaa tai kännykkää virsikirja.fi. Älä vie virsikirjaa takaisin, vaan jätä se paikallesi kirkon penkkiin! Ne kerätään myöhemmin ja pannaan pois käytöstä pariksi viikoksi.

• Kolehti: suntio kerää kolehdin pitkävartisilla haaveilla.

• Ehtoolliselle tulijat muodostavat jonon kirkon keskikäytävän oikeaan laitaan turvavälit säilyttäen. Seurakuntalainen ottaa alttarialueelle tullessaan pöydältä pikarin käteensä. Tälläkin pöydällä on käsidesipullo. Seurakuntalaiset tulevat ehtoollispöytään yksitellen tai perhekunnittain. Ehtoollisvieras jää seisomaan alttarikaiteen eteen, ei siis polvistuta. Ehtoollisleipä jaetaan ”pitkällä kädellä” ehtoollisvieraan käteen. Leipä asetetaan seurakuntalaisen maljan muotoon asetetulle kämmenelle niin, että käsien koskettamista vältetään. Ehtoollisviini jaetaan maljasta seurakuntalaisen kädessä olevaan pikariin. Ehtoollisen nautittuaan seurakuntalainen asettaa pikarinsa saarnatuolin puolella olevalle pöydälle ja poistuu keskikäytävän oikeaa laitaa.

• Ehtoollispöytään voi lapsi tai aikuinen tulla myös vain siunattavaksi. Siunaaminen tapahtuu seurakuntalaisten seisoessa samaan tapaan kuin ehtoollisella. Pappi siunaa turvavälin säilyttäen koskematta seurakuntalaista.

• Jumalanpalveluksen jälkeen pappi on kauniilla säällä ulkosalla tervehtimässä.

• Myös pappi ja muut jumalanpalveluksen toimittajat noudattavat terveyteen, käsihygieniaan ja turvaväleihin liittyvää ohjeistusta tarkasti.

Poikkeusolojen aikana 22.3.-31.5.2020 nauhoitetut jumalanpalvelukset ja hartaudet ovat edelleen katsottavissa Orimattilan seurakunnan YouTube-kanavalla (ei sisällä tekstitystä).

Sana kirkko saattaa ensimmäisenä tuoda ajatuksiin keskeisellä paikalla seisovan juhlavan rakennuksen. Sana seurakunta kuvaa monen mielestä paremmin ihmisiä ja yhteisiä kokoontumisia. Kirkko ei kuitenkaan ole pelkkä rakennus, seiniä ja penkkejä. Tarkemmin ajateltuna tuttu kotikirkko tuokin monen mieleen rakkaita, ehkä myös haikeita, vaiheita: elämän suuria käännekohtia, perheen yhteisiä juhlan hetkiä tai vaikkapa joulun tunnelmaa. Kirkko on Jumalan sanaa, ehtoollispöytään kokoontumista, kasteen ihmettä, ja ihmisten keskinäistä yhteyttä.

Kirkko on seurakunnan toiminnan sydän. Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kaikenikäisiä ihmisiä varten työntekijöiden, kappelineuvoston ja muiden vapaaehtoisten voimin.

Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntamme työntekijöihin elämän tärkeissä hetkissä, kasteesta hautajaisiin. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella luottamuksellisesti erilaisista elämän kysymyksistä. Meitä tapaat myös erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seurakunnan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tavoitteenamme on olla läsnä ihmisten, ja koko Artjärven elämässä.

Seurakuntatoimisto

Aukioloajat

ma - ke klo 10-12, to klo 15-17

Poikkeuksia seurakuntatoimiston aukioloajoissa:

Suositellaan edelleen asiointia puhelimitse p. 044 550 9919 ja sähköpostitse artjarven.kappeliseurakunta@evl.fi

fax 03 887 4949

Silloin, kun seurakuntatoimisto on suljettu, voit asioida Orimattilan kirkkoherranvirastossa ma-ti klo 12-15 ja ke-to klo 9-12. Puh. 03 874600 (HUOM! numerot 03 vaaditaan myös lankapuhelimesta soitettaessa). Seurakunnan sähköpostiosoite on orimattilanseurakunta@evl.fi.

Osoite

Kirkkotie 23

16200 Artjärvi

artjarven.kappeliseurakunta[at]evl.fi

Seurakunnan tilat Artjärvellä

Artjärvellä on seurakuntamme vanhin kirkko ja monikäyttöinen seurakuntakoti. Artjärvellä on myös oma hautausmaa.

Artjärven kappalainen
Artjärven kappeliseurakunta
Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Haluaisin olla Artjärven oma kyläpappi, jonka voi tavata arjessa ja juhlassa itse kullekin sopivalla tavalla. Toteutuminen riippuu Artjärven asukkaista, sillä olen avoin monenlaisille asioille. Mietitään yhdessä mitä se voisi olla.

Tämän lisäksi työtehtäviini kuuluu lähetysvastuu koko Orimattilan seurakunnassa yhdessä lähetyssihteerin kanssa. Tässäkin asiassa työ voi toteutua ainoastaan yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Laulamisen iloa Artjärvellä

Artjärven kappeliseurakunnassa toimivat seuraavat musiikkiryhmät:

Artjärven mieskuoro, jäseniä 8. Laulamme messuissa ja kappeliseurakunnan eri  tilaisuuksissa. Ohjelmistossa on hengellistä, isänmaallista ja laulelmatyyppistä musiikkia - myös omaa tuotantoa, niin tekstien kuin sävelmien osalta. Harjoitukset seurakuntakodilla joka torstai klo 18.

Virsityöpaja, osallistujia 10 molemmin puolin. Harjoittelemme seuraavan sunnuntain messun virret ja messusävelmistöä. Kokoontumiset seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 18.

Artjärven kirkon alttaritaulu.