Artjärven kappeliseurakunta

Artjärven kappeliseurakunta on sinua varten arjessa ja juhlassa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakunnan elämään ja toimintaan.

Koska poikkeusoloissa 13.5.2020 asti emme voi kokoontua kirkkorakennukseen, Artjärven kirkosta tulee hiljentymishetkiä ja sanajumalanpalveluksia Orimattilan seurakunnan YouTube-kanavalla ja Artjärven kappeliseurakunnan Facebook-sivulla. Liity mukaan silloin tai myöhemmin allaolevista linkeistä.

Pitkäperjantain jumalanpalvelus Kuivannon kirkosta 10.4.2020 klo 10

Kiirastorstain rukoushetki Artjärven kirkosta 9.4.2020 klo 18

Virtuaalinen pääsiäisvaellus Artjärven kirkossa

Palmusunnuntain hiljentymishetki perheille Artjärven seurakuntakodilta 5.4. klo 12

Artjärven kirkon rukoushetki 29.3.2020 klo 12

Marianpäivän rukoushetki Artjärven kirkosta 22.3. klo 12

Kirkko on auki sunnuntaisin klo 11-12 yksityistä hiljentymistä ja papin tapaamista varten. Papin tavoittaa myös puhelimitse 040 125 9503 ja sähköpostitse elina.lehdeskoski@evl.fi

Diakonin tavoittaa puhelimitse 040 836 2693 ja sähköpostitse milla-maria.liikala@evl.fi

Asiointi seurakuntatoimistossa tapahtuu puhelimitse 044 550 9919 ma-ke klo 10-12 ja to klo 15-17 ja sähköpostitse artjarven.kappeliseurakunta@evl.fi

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa Hartauksia verkossa
  • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun Kirkon keskusteluapu
  • Pidä yhteyttä ystäviisi.

Sana kirkko saattaa ensimmäisenä tuoda ajatuksiin keskeisellä paikalla seisovan juhlavan rakennuksen. Sana seurakunta kuvaa monen mielestä paremmin ihmisiä ja yhteisiä kokoontumisia. Kirkko ei kuitenkaan ole pelkkä rakennus, seiniä ja penkkejä. Tarkemmin ajateltuna tuttu kotikirkko tuokin monen mieleen rakkaita, ehkä myös haikeita, vaiheita: elämän suuria käännekohtia, perheen yhteisiä juhlan hetkiä tai vaikkapa joulun tunnelmaa. Kirkko on Jumalan sanaa, ehtoollispöytään kokoontumista, kasteen ihmettä, ja ihmisten keskinäistä yhteyttä.

Kirkko on seurakunnan toiminnan sydän. Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kaikenikäisiä ihmisiä varten työntekijöiden, kappelineuvoston ja muiden vapaaehtoisten voimin.

Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntamme työntekijöihin elämän tärkeissä hetkissä, kasteesta hautajaisiin. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella luottamuksellisesti erilaisista elämän kysymyksistä. Meitä tapaat myös erilaisten tilaisuuksien yhteydessä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seurakunnan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tavoitteenamme on olla läsnä ihmisten, ja koko Artjärven elämässä.

Seurakuntatoimisto

Tässä poikkeustilanteessa 24.3.20 alkaen asiointi tapahtuu vain puhelimitse p. 044 550 9919 ja sähköpostitse artjarven.kappeliseurakunta@evl.fi

ma - ke klo 10-12, to klo 15-17

fax 03 887 4949

Orimattilan kirkkoherranvirasto toimii samalla periaatteella.

Silloin, kun seurakuntatoimisto on suljettu, voit asioida Orimattilan kirkkoherranvirastossa ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13. Puh. 03 874600 (HUOM! numerot 03 vaaditaan myös lankapuhelimesta soitettaessa). Seurakunnan sähköpostiosoite on orimattilanseurakunta@evl.fi.

Osoite

Kirkkotie 23

16200 Artjärvi

artjarven.kappeliseurakunta[at]evl.fi

Seurakunnan tilat Artjärvellä

Artjärvellä on seurakuntamme vanhin kirkko ja monikäyttöinen seurakuntakoti. Artjärvellä on myös oma hautausmaa.

Artjärven kappalainen
Artjärven kappeliseurakunta Orimattilan seurakunta

Haluaisin olla Artjärven oma kyläpappi, jonka voi tavata arjessa ja juhlassa itse kullekin sopivalla tavalla. Toteutuminen riippuu Artjärven asukkaista, sillä olen avoin monenlaisille asioille. Mietitään yhdessä mitä se voisi olla.

Tämän lisäksi työtehtäviini kuuluu lähetysvastuu koko Orimattilan seurakunnassa yhdessä lähetyssihteerin kanssa. Tässäkin asiassa työ voi toteutua ainoastaan yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Laulamisen iloa Artjärvellä

Artjärven kappeliseurakunnassa toimivat seuraavat musiikkiryhmät:

Artjärven mieskuoro, jäseniä 8. Laulamme messuissa ja kappeliseurakunnan eri  tilaisuuksissa. Ohjelmistossa on hengellistä, isänmaallista ja laulelmatyyppistä musiikkia - myös omaa tuotantoa, niin tekstien kuin sävelmien osalta. Harjoitukset seurakuntakodilla joka torstai klo 18.

Virsityöpaja, osallistujia 10 molemmin puolin. Harjoittelemme seuraavan sunnuntain messun virret ja messusävelmistöä. Kokoontumiset seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 18.

Artjärven kirkko