Yhtiesvastuukerääjä

Sinulla on annettavaa: aikaa, läsnäoloa ja osaamista

Seurakunta tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä sinulle, jolla on aikaa annettavaksi muille.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Poikkea Anninkammarille, os. Erkontie 26! Seurakunnan työntekijä on tavattavissa keskiviikkoisin klo 12-13.

Lähiapu yhdistää avun antajan ja avun tarvitsijan. Voit olla ystävänä yksinäiselle tai toimia saattajana esim. lääkäriin, kauppaan tai vain ulkoilemaan - oman aikataulusi mukaan. Lisätiedot teija.peltola[at]evl.fi, 050 3641 789.

Kahvilaemännät pyörittävät diakonian kahvilaa Anninkammarilla, Erkontie 26. Kahvila on auki ti-to klo 10-14. Emännät keittävät makoisat kahvit ja seurustelevat asiakkaiden kanssa. Emäntänä pääset myös leivontapuuhiin, kahvilassa tarjottavat pullat ovat nimittäin omatekoisia.  Lisätiedot teija.peltola[at]evl.fi, 050 3641 789.

Kirpputorin myyjät toimivat myyjinä diakonian kirpputorilla kirkkoherranviraston alakerrassa, Pappilantie 1. Kirpputori on avoinna ti-pe klo 10-15 ja la 11-15. Tavaraa ja hommia riittää iloisessa joukossa, eikä sinun tarvitse olla yksin, myyjiä on paikalla aina pareittain.  Lisätiedot teija.peltola@evl.fi, 0503641789.

Lähetyspuodin myyjät työskentelevät Anninkammarin Lähetyspuodissa, Erkontie 26. Puoti on avoinna ti-to klo 10-14. Puodissa on myynnissä kaikenlaista kaunista ja kivaa tavaraa. Lisäksi Puodin takaosassa on pienimuotoinen kirpputori ja Rakkauden sisarten kädentaitoja myynnissä. Puoti tarvitsee jatkuvasti uusia myyjiä. Lisätietoja marja.huuhtanen[at]evl.fi, 050 5632 295.

Kirkkoväärtit toimivat jumalanpalvelusavustajina. Väärti toivottaa tulijan hymyillen tervetulleeksi, ojentaa virsikirjan, kantaa kolehtia, lukee mahdollisesti Raamatun lukukappaleet, auttaa seurakuntalaisen tarvittaessa ehtoolliselle. Tehtävään perehdytetään. Väärtit toimivat yleensä pareittain. Lisätiedot annakaisa.rantala[at]evl.fi, 050 3399 129.

Piirin tai tai ryhmän vetäjiksi tarvitaan seurakuntalaisia, jotka antavat aikaansa, osaamistaan ja sitoutumistaan yhteiseksi iloksi ja hyödyksi. Asiasta voi keskustella jonkun papin, diakonian viranhaltijan tai muun seurakunnan työntekijän kanssa.

Apua juuri nyt

Yhteisvastuukerääjät ovat liikeellä kevättalvella.  Joka vuosi seurakunnissa ympäri Suomea kerätään Yhteisvastuulla varoja erilaisiin kohteisiin. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti. Joka vuosi etsimme innokkaita, asiasta kiinnostuneita ihmisiä toteuttamaan keräys. Haluatko olla arkienkeli auttaa tällä tavalla lähimmäistäsi?  Lisätietoja saat diakoniatyöntekijöiltä.

Kirkon Ulkomaanavun nopean toiminnan joukot lähtevät liikkeelle tarvittaessa, katastrofin sattuessa. Kun missä tahansa maailmassa tarvitaan rahaa nopeasti ennakoimattoman katastrofin kohdatessa, on toimittava heti. Silloin otetaan käyttöön vihreät lippaat ja pikaisesti koolle kutsuttavat kerääjät, jotka jalkautuvat ihmisten joukkoon. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa avun luotettavasti sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tuntikin aikaasi auttaa. Lisätietoja saat diakoniatyöntekijöiltä.

Diakonissa
16300 Orimattila

Päävastuualueenani on diakonian vapaaehtoistoiminta.

Vastaan vapaaehtoisvoimin toimivasta ”Anninkammari" -kahvilasta ja diakonian kirpputorista sekä ystävä-, avustaja- ja saattaja-apua tarjoavasta ”Lähiapu”-toiminnasta. Kotikäyntityö ja yleinen diakoniatyö kuuluvat myös työtehtäviini. Minut tavoittaa sähköpostitse ja puhelimitse.

Diakonissa
16300 Orimattila

Vastuualueinani ovat vanhus-, mielenterveys- ja kehitysvammaistyö sekä diakonian kirpputorin vapaaehtoistoiminta. Ohjaan vanhustenkerhoja, mielenterveyskuntoutujille suunnattua Kohtaamispaikka-ryhmää ja satunnaisemmin myös Senioripysäkki-ryhmiä. Kehitysvammaisten hartaudet ja kirkkopyhät kuuluvat myös toimenkuvaani. Teen toivottaessa kotikäyntejä. Jos haluat keskustella luottamuksellisesti asioistasi tai kaipaat sielunhoidollista apua, ota rohkeasti yhteyttä.

Lähetyssihteeri
16300 Orimattila

Päävastuualueenani ovat lähetys- ja tiedotussihteerin tehtävät.

Lähetyssihteerinä hoidan erilaisten lähetysaiheisten tilaisuuksien käytännön järjestelyjä, koordinoin Lähetyspuodin ja lähetyksen vapaaehtoisten toimintaa sekä toimin lähetyspiirien yhteyshenkilönä. Välitän tietoa nimikkolähettien työstä seurakuntalaisille. Hoidan myös lähetystyöhön liittyviä toimisto- ja hallinnollisia tehtäviä.

Tiedotussihteerin tehtäviini kuuluu seurakunnan verkkosivujen päivittäminen ja suunnittelu, esitteiden, tapahtumatiedotteiden ja mainosten tuottaminen sekä muut tiedotukseen liittyvät toimisto- ja hallinnolliset tehtävät.

Kirkkoherra, kirkkoneuvoston pj.
Faksi: 03 874 6015
16300 Orimattila

Kirkkoherrana johdan seurakunnan toimintaa ja valvon seurakunnan kaikkea elämää ja työtä. Velvollisuutenani on vastata, että seurakunnassa asiat ovat kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisia. Vastaan myös kirkkoherranviraston toiminnasta ja olen virkani puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtaja.  Tehtävän hoidossa tarvitsen sekä henkilöstöä että luottamushenkilöitä, mutta myös seurakuntalaisia. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla tai jättämällä soittopyynnön kännykkääni. Vapaapäiväni ovat yleensä viikonlopun tietämissä.