Lapsia päiväkerhossa.

Päiväkerho on lasten oma paikka

Päiväkerho on 2-6-vuotiaiden säännöllistä ryhmätoimintaa, joka tukee turvallisesti lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Kerhoissa leikitään, liikutaan, lauletaan ja askarrellaan ympäristön ilmiöitä yhdessä ihmetellen. Samalla luodaan ystävyyssuhteita ja tutustutaan kristillisiin tapoihin. Toiminnan perustana on kasteessa saatu yhteinen opetus- ja kasvatustehtävä vanhempien kanssa. Toimintavuoden 2022-2023 päiväkerhoryhmät kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa 2,5-3 tunnin ajaksi.

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimitaan yhteistyössä hänen perheensä kanssa. Kerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen. Päiväkerho tukee kotien kristillistä kasvatusta. Lapsi saa siellä kokemuksia ja aineksia elämänkatsomuksensa rakentamiseen.

Orimattilan seurakunnan päiväkerhot ovat osallistujille maksuttomia.

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa sovelletaan varhaiskasvatussuunnitelman (Vasu 2017) perusteita.

Kerhovuosi on elokuusta toukokuuhun ja noudattaa pääsääntöisesti koulujen lukuvuotta.

Päiväkerhojen syyskausi on 15.8. - 9.12.2022. Kevätkausi 9.1. - 12.5.2023.

Huom! Vanhan pappilan remontin vuoksi, varhaiskasvatuksen toiminta on siirtynyt osoitteeseen Erkontie 20.

Tervetuloa seurakunnan päiväkerhoon!

Hakeminen päiväkerhoon kaudelle 2022-2023

Syksyn 2022 päiväkerhojen varsinainen hakuaika oli 1.-31.3.2022. Otamme jälki-ilmoittautumisia vastaan ympäri vuoden. Pääset hakulomakkeelle tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Jälki-ilmoittautuneisiin olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Haettavia päiväkerhoryhmiä on keskustan alueella osoitteessa Erkontie 20 ja Pennalan koululla. Ryhmät täytetään ikäjärjestyksessä. Etusija on kokonaan kotihoidossa olevilla lapsilla. Myös esikouluikäiset voivat saada paikan, mikäli tilaa on. Seurakunnan kerhoon voi hakea, vaikka lapsi kävisi kerhotoiminnassa, esiopetuksessa tai varhaiskasvatuksessa muualla. Vanhempien tulee kuitenkin huolehtia kerholaisen kuljetuksista varhaiskasvatuksen ja kerhon välillä.
Myös nykyisten kerholaisten tulee hakea uudelleen, jos haluavat jatkaa seuraavana syksynä.

Teemme yhteistyötä Avoin päiväkoti Kimpan kanssa, pyrkien takaamaan kerhopaikan jommasta kummasta kerhosta. Jos haette lapselle kerhopaikkaa sekä seurakunnan että Kimpan kerhosta, pyydämme lupaa tietojen vaihtoon em. toimijoiden kesken. Voitte myös valita halutessanne ensisijaisen kerhopaikan.

Päiväkerhojen toimintavuosi on 15.8.2022 - 12.5.2023.

Haettavat päiväkerhoryhmät:

Keskustan päiväkerhot, Erkontie 20:

• 3-5-vuotiaille ma ja ti aamupäiväryhmä klo 9-12
    (vuosina 2017-2019 syntyneille lapsille)

• 4-6-vuotiaille ma ja ti iltapäiväryhmä klo 13-16
    (vuosina 2016-2018 syntyneille lapsille)

• 2-3-vuotiaille ke ja pe klo 9.00-11.30
    (vuonna 2019 syntyneille (3v) ja 2-vuotta täyttäneille lapsille)

Pennalan koulu, Lankilantie 76:

• 3-6-vuotiaille  ti klo 13.30-16.00
    (vuosina 2016-2019 syntyneille lapsille)

Vanhan pappilan remontin ajan kerhot toimivat väistötiloissa osoitteessa Erkontie 20.
Kerhot ovat nimellä "Keskustan päiväkerhot".

Pidätämme oikeuden muuttaa kerhopaikkoja ja –aikoja tarpeen ja tilanteen mukaan.

Päiväkerhoon liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä: lastenohjaaja Sari Heikkinen p. 050 5599 154 tai lapsen nykyisen kerhon ohjaajat.

Päiväkerhoryhmät toimintavuotena 2022-2023

Keskustan päiväkerhot, Erkontie 20:

• 3-5-vuotiaille ma ja ti aamupäiväryhmä klo 9-12
    (vuosina 2017-2019 syntyneille lapsille)

• 4-6-vuotiaille ma ja ti iltapäiväryhmä klo 13-16
    (vuosina 2016-2018 syntyneille lapsille)

• 2-3-vuotiaille ke ja pe klo 9.00-11.30
    (vuonna 2019 syntyneille (3v) ja 2-vuotta täyttäneille lapsille)

Pennalan koulu, Lankilantie 76, 16320 Pennala:

• 3-6-vuotiaille  ti klo 13.30-16.00
    (vuosina 2016-2019 syntyneille lapsille)

Kerhossa kynttilä syttyy laulamalla

Pienen kynttilän sytytän,

sytytän, sytytän,

pienen kynttilän sytytän

iloksi kaikille.

Kuvassa päiväkerholaisia päiväkerhossa.

Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Toimin seurakunnassa lastenohjaajana. Työhöni kuuluu kerhotyön lisäksi varhaiskasvatuksen tiedotus, mm. kirjoittelen varhaiskasvatuksen kuukausikirjettä ja ylläpidän seurakunnan lasten ja perheiden Facebook-sivua. Lisäksi hoidan yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja

Työpäiväni ovat tiistai, keskiviikko ja torstai.

Hei kaikille!

Vastaan varhaiskasvatuksen työalasta yhdessä työparini Veikko-papin kanssa. Otamme mieluusti vastaan toiveita ja unelmia, sekä myös ruusuja ja risuja, koskien seurakuntamme varhaiskasvatusta! Ole rohkeasti yhteydessä!

Minuun saat olla yhteydessä niin päiväkerhojen, avoimien kerhojen kuin moninaisten varhaiskasvatuksen tapahtumien asioissakin unohtamatta myöskään katsomuskasvatuksen yhteistyötä. Kiitos yhteistyöstänne, hyvät orimattilalaiset!

Varhaiskasvatuksen pappi
Orionaukio 2C, 2 krs.
16300 Orimattila

Jos puhelin ei tärppää, kuten näin liikkuvassa työssä ei usein tärppää, tekstiviestit tai Whatsapp tavoittavat oikein hyvin. Mailit luetaan työssä ollessa aktiivisesti.

Vastaan seurakunnassa varhaiskasvatuksen kysymyksistä, eli alle kouluikäisten lasten toiminnasta. Lisäksi teen pappien tapaan toimituksia ja kirkonmenoja. Seurakunnan tapahtumatoiminta yhteistyössä yhteisöjen ja järjestöjen kanssa on myös vastuullani.