HALLINTO

Seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttää vaaleilla valittava kirkkovaltuusto, jonka toimikausi on neljä vuotta. Parhaillaan on menossa valtuustokausi 2019 - 2022.

Kirkkovaltuusto valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan kirkkoneuvoston, joka valmistelee kirkkovaltuustossa käsiteltävät asiat, huolehtii kirkkovaltuuston päätösten täytäntöönpanosta sekä johtaa yleisesti seurakunnan toimintaa, hallintoa ja seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa. Kirkkoneuvosto edustaa seurakuntaa ja tekee sen puolesta sopimuksia ja muita oikeustoimia. Kirkkoneuvosto valitsee useimmat seurakunnan viranhaltijat.

Kirkkoneuvosto voi asettaa toimikaudekseen työryhmiä. Tällä hetkellä käytössä on kirkkovaltuuston kokousten yhteydessä pidettävät pop up -tyyppiset työryhmät. Niissä luottamushenkilöt ja työntekijät yhdessä pohtivat toimintasuunnitelmaa ja -kertomusta ja seuraavat strategian toteutumista työalallaan.

Kappeliseurakunnan alueelle kirkkovaltuusto nimeää kappelineuvoston. Sen toimialaa on Artjärven kappeliseurakunnan alueella tapahtuva toiminta.

Seurakunnassa toimii tällä hetkellä myös neljä alueellista piirineuvostoa: Heinämaan, Kuivannon ja Järvikunnan piirineuvostot. Ne eivät kuitenkaan varsinaisesti edusta hallintoa vaan alueen toimintaa.

ORIMATTILAN SEURAKUNTA KUULUU MIKKELIN HIIPPAKUNTAAN

1.1.2020 tapahui kirkollosella kartalla muutos. Orimattila seurakunta liitettiin Mikkelin hiippakuntaan, samoin kuin muutkin entisen Hollolan rovastikunnan seurakunnat. Uuteen Päijät-Hämeen rovastikuntaan kuuluvat enrisen Hollolan rovastikunnan kahdeksan seurakuntaa sekä Heinolan, Iitin ja Tainionvirran seurakunnat. Lääninrovastina toimii Orimattilan kirkkoherra Annakaisa Rantala.

Mikkelin hiippakuntaan voit tutustua näillä sivuilla.