Yhteisvastuukeräys

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021.
Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja tämän vuoden keräyksen esimiehenä Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

Suomeen 40 % keräystuotosta

20 % tuotosta jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien ikäihmisten tukemiseen tai diakonia-avustuksiin.
20 % tuotosta jakautuu koko Suomeen: Puolet Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen yhdessä paikallisseurakuntien kanssa.
Toinen puolikas Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa maksuttomia digitaalisten taitojen kurssituksia ikäihmisille eri puolilla Suomea vuodesta 2022 alkaen.

60 % tuotosta ulkomaille

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä kehittyvissä maissa.
Tänä vuonna tuki keskittyy Ugandaan ja erityisesti hauraimpiin yhteisöihin, vanhuksiin ja perheisiin.
Avun vien perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu-keräyksestä voit lukea lisää täältä.

Ikäihmiset Suomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi. Lahjoita oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen osoitteessa yhteisvastuu.fi/orimattila. Kiitos! #enitenyllättiköyhyys #yhteisvastuu2021
Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut.

Anna lahjoitus seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen verkkopankin kautta tai MobilePay 64355.

Lahjoituksia voi tehdä ympäri vuoden

Vaikka yhteisvastuukeräys keskittyy lähinnä kevätaikaan. voi lahjoituksia tehdä ympäri vuoden keräystileille ja lahjoituspuhelimeen sekä Yhteisvastuun Lahjoita-sivulla.

Lahjoita netissä tai pankissa:

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Käyttämällä viitenumeroa 308427, rahat kohdistuvat Orimattilan seurakunnan tulokseen.

Avun ulkomaille vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkautta

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.