Värikäs risti

Tee käsilläsi hyvää!

Kansainvälisen diakonian piiri (aikaisemmin Rakkauden Sisarten tukipiiri) tukee kansainvälisiä toimijoita ekumeenisessa ja globaalissa hengessä. Apu menee perille pääasiassa Kirkon ulkomaanavun kautta. Yhteistyötä tehdään Suomen Caritaksen kanssa avun saamiseksi Baltian maihin. Piiri kokoontuu Anninkammarilla joka toinen keskiviikko klo 15-17. Piirissä valmistetaan pipoja, lapasia, villasukkia, kaulaliinoja ja villapaitoja vähävaraisille yömajojen asukkaille Latviassa, mistä sisaret jakavat niitä myös muualle Baltiaan. Aktiiviset piiriläiset järjestävä kirkkokahvit kaksi kertaa vuodessa sekä myyvät tekemiään käsitöitä puodissaan Anninkammarin kuistilla. Kerran vuodessa piiriläisten valmistamia leivonnaisia ja käsityötuotteita voi ostaa myyjäisistä Anninkammarilta. Vetäjänä Laila Fabritius. Lisätietoja antaa diakonissa Johanna Hallenberg, p. 050 3399 130.

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Yhteisvastuu-keräyksestä voit lukea lisää täältä.

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä, mikä tarkoittaa noin 120 000 lasta.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa, karjanhoitoa sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kun perheet joutuvat muuttamaan veden ja tuoreen laidunmaan perässä.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu 2019 Orimattilassa

*Kevään aikana lipaskeräyksiä kaupoissa ja seurakunnan tilaisuuksissa.

* Voit tehdä lahjoituksesi myös Anninkammarilla ja kirkkoherranvirastossa oleviin lippaisiin, keräyslipas myös rukoushetkissä kappelissa paastonajan keskiviikkoina klo 18

* Diakonian kirpputorin (kirkkoherranviraston alakerrassa) ja Anninkammarin kahvilan tuotto helmi-huhtikuun ajalta osoitetaan yv-keräykseen.

* Rippikoululaisten lipaskeräys keskustan alueella ja kotien ovilla 13.2. illalla

* Ryhtyisitkö sinä lipaskerääjäksi? Kirkkoherranvirastosta voit hakea lippaan ja varata itsellesi sopivan keräysajan.

*...  tai järjestäisitkö yksin tai ystäviesi kanssa jonkin tavan kerätä varoja tähän hyvään tarkoitukseen?  Uusia ideoita ja vapaaehtoisia kaivataan keräyksen toteuttamiseen! Ota yhteyttä diakonissa Johanna Hallenbergiin 050 3399 130!

* Sunnuntaina 3.3.2019 klo 14 seurakuntakodilla YHTEISVASTUU-RUNOMATINEA. "Opintieltä elämään". Leena Savolainen ja Erkki Kivinen lausuvat kouluaiheisia runoja, Vilina ja Elliina Tikka laulavat. Kahvitarjoilu yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

* Palmusunnuntaina 14.4.2019 klo 15 kirkossa YHTEISVASTUU-KONSERTTI. Tehdään hyvää orimattilalaisvoimin! Trio Classico: Martti Heinonen, Veli-Matti Onnela & Tero Mölsä sekä Eija Korhonen (laulu), säestäjänään Tuukka Heinonen. Ohjelma 1-10€ kokonaan Yhteisvastuu-keräyksen hyväksi.

Yhteisvastuukerääjä
Diakonissa

Virkavapaalla 31.3.2020 saakka.

Päävastuualueenani ovat päihdetyö ja kansainvälinen diakonia.

Järjestän toimintaa, teen kotikäyntejä ja toimin tiiviissä yhteistyössä kaupungin palvelujen kanssa. Vastuullani ovat Kadunkahvila, vertaistuellinen Tupa- ryhmä ja Avoin ruokapäivä. Yksilötyö on pitkälti ratkaisukeskeisestä näkökulmasta tehtävää korjaavaa tai haittoja vähentävää työtä yhdessä asiakkaan kanssa.

Kansainvälisen diakonian vastuu näyttäytyy ensisijaisesti pitämällä yhteyttä piireihin, jotka haluavat kantaa globaalia vastuuta lähimmäisistä ja valmiudesta reagoida katastrofin sattuessa tarkoituksenmukaisesti erilaisin keräyksin tai muuten toimimalla. Kansainvälisen diakonian keräysvarat kanavoidaan pääasiassa Kirkon Ulkomaanavun kautta maailmalle. Pidän myös yllä ekumeenista yhteistyötä diakonian osalta.

Diakonissa
16300 Orimattila

Vastuualueinani ovat vanhus-, mielenterveys- ja kehitysvammaistyö sekä diakonian kirpputorin vapaaehtoistoiminta. Ohjaan vanhustenkerhoja, mielenterveyskuntoutujille suunnattua Kohtaamispaikka-ryhmää ja satunnaisemmin myös Senioripysäkki-ryhmiä. Kehitysvammaisten hartaudet ja kirkkopyhät kuuluvat myös toimenkuvaani. Teen toivottaessa kotikäyntejä. Jos haluat keskustella luottamuksellisesti asioistasi tai kaipaat sielunhoidollista apua, ota rohkeasti yhteyttä.