Kuvassa nauravat nuoret päät yhdessä.

Rippikoulut 2023

Rippikouluinfo 2023 -linkin takaa löydät tietoa vuoden 2023 rippikouluista. Infolomakkeelta löytyy tietoa ajankohdista, hinnoista ja muusta oleellisesta.

Ilmoittaudu vuoden 2023 rippikouluun!

Ilmoittautuminen on avoinna 14.9.-16.10. Valinnoista ilmoitetaan viimeistään marraskuun aikana sähköpostitse.

Ilmoittaudu rippikouluun


Lisätieto koskien niitä, jotka käyvät rippikoulun muualla: Kun teette ilmoittautumisen valitkaa ensimmäiseksi vaihtoehdoksi "käyn rippileirin muualla". Lomake ei valitettavasti hyväksy sitä kaikiksi neljäksi vaihtoehdoiksi, mutta laittakaa muiksi vaihtoehdoiksi mitä vaan. Lisäksi pyydän kirjoittamaan lisätietoihin, että minne järjestörippileirille on paikka saatu ja että ette tarvitse riparipaikkaa Orimattilan seurakunnasta. Tutustumisjakso seurakuntaan käydään silti omassa seurakunnassa, vaikka itse riparille mennään muualle.

 

Rippikoulu! Mikä?


Rippikoulu on kasteopetusta. Se on eräänlainen matka siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Jos sinua ei ole kastettu, voidaan sinut kastaa rippikoulusi yhteydessä, ennen konfirmaatiota. Rippikoulussa tutustut myös itseesi, omaan elämääsi ja omiin ajatuksiisi. Samalla opit tuntemaan uusia ihmisiä ja kotiseurakuntaasi.


Rippikoulu! Miten?


Orimattilan seurakunta järjestää rippikoulun seuraavilla tavoilla:
- talvella talviloman aikaan kaksi leiririppikoulua, toinen pidetään Lapissa ja toinen omalla leirikodilla Mallusjoella
- kesällä useampi leiri Mallusjoella
- kesällä päivärippikoulun (päivärippikoulussa ollaan vain päivisin, noin klo 9-16, kuten koulussakin, ja illaksi mennään kotiin. Se on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat käydä rippikoulun, mutta et osallistua leirille ja viettää öitäsi leirillä. Rippikoulun suorittaminen päivärippikoulussa on yhtä hyvä vaihtoehto kuin leirilläkin.)

Rippikoulu päättyy! Konfirmaatio?


Rippikoulu päättyy kirkossa vietettävään konfirmaatiomessuun. Konfirmaatiomessussa nuoret lausuvat yhdessä seurakunnan kanssa uskontunnustuksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan ja rippikoulun opettajat, yhdessä kummien kanssa, siunaavat nuoret elämään Jumalan armon varassa. Rippikoulun käyminen antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmointi antaa oikeuden kummina toimimiseen, ehtoolliselle osallistumiseen itsenäisesti ja ehdokkuuteen kirkollisissa vaaleissa 18-vuotiaana.

alba ja tennarit

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori (vs.)
Orimattilan seurakunta

Tervehdys!

Olen Johan Savola. Tehtäväni seurakunnassa on vastata nuorisotyön työalasta sekä rippikoulujen koordinoinnista. Sen lisäksi tykkään tuottaa videoita. Viikkovapaani ovat yleensä maanantai ja tiistai.

Esittelyvideoni on tässä.