Ajatukset ihan solmussa.  Mikään ei tunnu miltään. Kaikki kaatuu päälle. Olen yksin. Nyt ahdistaa. Olen hukassa. Kunpa voisin puhua jollekulle.

Seurakunnan työntekijöihin voit ottaa yhteyttä kun tarvitset kuuntelijaa, haluat pohtia asioitasi toisen ihmisen kanssa tai tarvitset tukea elämän arjen tai äkkinäisten kriisien keskellä.  Erityisesti diakoniatyöntekijät, papit ja nuorisotyöntekijät ovat tätä varten. Heitä sitoo työssään vaitiolovelvollisuus. Diakoniatyöntekijän tavoittaa päivystysaikoina tai hänen kanssaan voi sopia tapaamisajan tai tarvittaessa myös pyytää kotikäynnille. Papille voit soittaa tai lähettää sähköpostia, samoin nuorisotyön työntekijöille. He tapaavat erityisesti kouluikäisiä lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Palvelut ovat ilmaisia ja kaikkien käytettävissä.

Sana "diakonia" on kreikkaa ja tarkoitta palvelua. Diakonian tehtävänä on huolehtia kristillisen lähimmäisenrakkauden toteuttamisesta seurakunnassa ja auttaa erityisesti niitä, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa. Seurakunnassamme on neljä diakonian viranhaltijaa. Lähimmäisen rakastaminen on jokaisen kristityn tehtävä. Tässä meille on jokapäiväisessä arjessa ja omassa elämänpiirissämme jatkuvasti työtä.  Jos sinulla on mahdollisuus antaa aikaasi myös seurakunnan yhteiseen vapaaehtoistyöhön ja lähimmäisen arkiseen auttamiseen,  niin ota yhteyttä Anninkammarin toimintaa ohjaavaan diakoniin Riitta Buddakseen tai lähiapua koordinoivaan Leena Savolaiseen.

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimella ja sähköpostin kautta. Jos jaksaminen huolettaa tai muuten asiat painavat mieltä, asioista puhuminen jonkun toisen kanssa useimmiten helpottaa.

Taloudellisissa ongelmissa käänny ensin Kelan ja sosiaalitoimen puoleen. Diakonian antama taloudellinen apu on kriisiluontoista ja tilapäistä.

Diakonian vastaanotto on maanantaisin klo 9.30-10.30, Orionaukio 2C 2.krs. Taloudellista apua haettaessa ota mukaasi Kelan ja sosiaalitoimen päätökset sekä tilitietosi.

Soita rohkeasti diakoniatyöntekijälle!

Riitta Buddas 050 3399130

riitta.buddas@evl.fi

Päihde- ja kriminaalityö

Anninkammarin toiminta ja vapaaehtoiset

Milla-Maria Liikala 040 836 2693

milla-maria.liikala@evl.fi

Artjärven kappeliseurakunnan alue

Diakoninen perhetyö

Kansainvälinen diakonia

Maahanmuuttajatyö

Leena Savolainen 050 364 7402

leena.k.savolainen@evl.fi

Vanhustyö

Vammaistyö

Lähiapu

Mielenterveystyö

Kirpputori

Lähiapu

Orimattilan seurakunnan vapaaehtoistoiminnan Lähiavusta voit saada:

- ulkoiluttajan, jos et uskalla yksin liikkua ulkona

- ystävän, jos olet yksinäinen ja tarvitset kuuntelijaa

- avustajan, jos tarvitset apua asioiden hoitamisessa

- saattajan, jos tarvitset tukea esim. kaupassa tai lääkärissä käyntiin.

Ota yhteyttä Leena Savolaiseen puh. 050 364 7402

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Jouduitko rikoksen uhriksi tai todistajaksi ja tarvitset käytännön tai henkistä tukea? Ota yhteys rikosuhripäivystykseen tai seurakuntaasi.

Rikoksen uhrina

Diakoniavastaanotto

on maanantaisin virastotalolla, Orionaukio 2C 2.krs, klo 9.30-10.30. Vastaanotolla tapaat jonkun seurakunnan diakoniaviranhaltijoista.

Artjärven diakoniavastaanotolle voi varata ajan puhelimitse Artjärven seurakuntakodille, Milla-Maria Liikala, p. 040-8362693.