Kinkerit 2022!

Kinkereille on Orimattilassakin kokoonnuttu jo 1600-luvulta asti, ja yhä edelleen seurakunnan kinkeriperinne jatkuu! Tavallisesti kinkereille on kokoonnuttu kevättalvisin. Kylillä ja keskustan alueella on kokoonnuttu koteihin, seurantaloille ja seurakunnan tiloihin, ja kouluilla on järjestetty koulukinkereitä. Nykyajan kinkereillä ei pelkoa Katekismuksen osaamisesta tarvitse tuntea, vaan kinkereiden merkitys on oman alueen asukkaiden kohtaamisessa ja jonkun ajankohtaisen asian äärellä viivähtämisessä.

Tänä vuonna kinkerit on siirretty syksyyn. Aiheena kinkereillä on tällä kertaa yhteys. Teemaan päästään käsiksi jo kevään aikana, kun eri alueilla kiertävät Kyläluudat lähtevät liikkeelle. Kyläluudaksi on vanhastaan nimitetty ihmistä, joka on ahkera kyläilemään eri paikoissa. Tällä kertaa kyläluudan virkaa toimittaa vihkonen, joka viivähtää yhdessä paikassa korkeintaan viikon verran ja jatkaa sitten matkaansa seuraavaan taloon.

Jos saat Kyläluudan vierailulle omaan kotiisi, voit kirjoittaa tai piirtää omat terveisesi muille alueen asukkaille. Mikä tahansa hyvää mieltä tuova tervehdys tai toivotus on tervetullut Kyläluudan sivuille. Ja mikäpä estää kirjoittamasta muisteluksia omasta kylästä! Tai esittämästä Kyläluudan sivuille toiveita omaan asuinalueeseen tai seurakuntaan liittyen.

On hienoa, jos rohkenet piipahtamaan tutun tai tuntemattomamman naapurin ovella viemässä Kyläluudan uuteen osoitteeseen! Naapurin kutsuminen kahville ja kuulumisten vaihtaminen eivät myöskään tänä epävarmuuden keväänä liene pahitteeksi meistä kenellekään.

Onnea matkaan, Kyläluudat!

Orimattilan Kyläluuta--->

Kyläluuta.

Kappalainen
Orionaukio 2 C, 2. krs
16300 Orimattila

Työhöni kuuluvat kaikki papin perustyöt: toimitukset, jumalanpalvelukset, hartaudet yms. Näiden lisäksi vastaan seurakunnan aikuistyöstä ja tiedotuksesta.

Jos sinulla on kysyttävää tai vaikka toiveita työalaani liittyen, ole rohkeasti yhteydessä. Sähköpostin ja tekstivien välityksellä tavoitat minut nopeasti. Vastaan myös puhelimeen aina mahdollisuuksien mukaan.

Tule seuraamaan seurakunnan sivuja Facebookissa ja Instagramissa! Sieltä näet lähes päivittäin mitä seurakunnassamme tapahtuu.