Nauravat nuoret päät yhdessä

Ilmoittaudu rippikouluun!

Vuonna 2019 rippikoulunsa käyvät 2004 tai aikaisemmin syntyneet nuoret. Rippikouluun voi tulla, jos on jo täyttänyt tai täyttää 15 vuotta vuoden 2019 aikana.  Rippikouluun voi tulla, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon. Konfirmoimisen edellytyksenä on kuitenkin rippikoulun suorittamisen lisäksi kirkon jäsenyys. Kirkon jäseneksi liitytään kasteen kautta ennen konfirmaatiota.

Tietoa rippikouluryhmistä, niiden ajankohdista, hinnoista yms. löytyy täältä.

Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluihin on avoinna 17.9. - 31.10. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Kaikenlaisissa rippikouluun liittyvissä asioissa voi kääntyä rippikouluista vastaavan papin puoleen:

Katja Kerkkänen
katja.kerkkanen@evl.fi
p. 050 5546531

Rippikoulu! Mikä?

Rippikoulu on kasteopetusta. Se on eräänlainen matka siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Jos sinua ei ole kastettu, voidaan sinut kastaa rippikoulusi yhteydessä, ennen konfirmaatiota. Rippikoulussa tutustut myös itseesi, omaan elämääsi ja omiin ajatuksiisi. Samalla opit tuntemaan uusia ihmisiä ja kotiseurakuntaasi.

Rippikoulu! Miten?

Orimattilan seurakunta järjestää rippikoulun seuraavilla tavoilla:
- talvella talviloman aikaan kaksi leiririppikoulua, toinen pidetään Lapissa ja toinen omalla leirikodilla Mallusjoella
- kesällä useampi leiri Mallusjoella
- kesällä yhden päivärippikoulun (päivärippikoulussa ollaan vain päivisin, noin klo 9-16, kuten koulussakin, ja illaksi mennään kotiin. Se on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat käydä rippikoulun, mutta et osallistua leirille ja viettää öitäsi leirillä. Rippikoulun suorittaminen päivärippikoulussa on yhtä hyvä vaihtoehto kuin leirilläkin.)

Rippikoulu päättyy! Konfirmaatio?

Rippikoulu päättyy kirkossa vietettävään konfirmaatiomessuun. Konfirmaatiomessussa nuoret lausuvat yhdessä seurakunnan kanssa uskontunnustuksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan ja rippikoulun opettajat, yhdessä kummien kanssa, siunaavat nuoret elämään Jumalan armon varassa. Rippikoulun käyminen antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmointi antaa oikeuden kummina toimimiseen, ehtoolliselle osallistumiseen itsenäisesti ja ehdokkuuteen kirkollisissa vaaleissa 18-vuotiaana.

alba ja tennarit
16300 Orimattila

Papin perustöiden lisäksi työalani seurakunnassa on nuoriso- ja rippikoulutyö. Erityisesti rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä minun puoleeni. Yhdessä muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa järjestämme monenlaista toimintaa nuorille ja varhaisnuorille. Viikoittain työhöni kuuluvat erilaiset isosten ja nuorten iltatapahtumat sekä leirit ja retket. Yhteistyötä tehdään myös koulujen kanssa.