Orimattilan hautausmaa

Kirkkopuisto, 16300 Orimattila
050 522 0367 Hautausmaan työnjohtaja

Orimattilan hautausmaa

Orimattilan hautausmaa on aivan kaupungin keskustassa, kirkon ympärillä. Vanhimmalta osaltaan hautausmaa on ollut käytössä seurakunnan perustamisesta saakka, eli vuodesta 1636, mahdollisesti jo aikaisemminkin. Hautausmaata on laajennettu useaan otteeseen. Viimeisin laajennusalue on valmistunut vuonna 2004 ja vuonna 2006 sen vihki hautausmaaksi silloinen Tampereen hiippakunnan piispa Juha Pihkala. Tämän uusimman alueen on suunnitellut maisema-arkkitehti Leena Iisakkila. Alue rajoittuu Heinämaantiehen.

Hautausmaalla on kaksi uurnalehtoa, kaksi muistolehtoa sekä muistelupaikka ja tuhkansirottelualue. Hautausmaa on yhtenäinen, varsin laaja alue, pinta-alaltaan noin kahdeksan hehtaaria. Hautausmaalla on n. 10 900 arkkuhautapaikkaa. Uurnahautapaikkoja on n. 1100 ja sankarihautoja 295.

Hautamuistomerkkiluettelo (päivitetty 15.6.2016)

Hautausmaalle tullessa käytössä ovat kirkon , seurakuntakodin ja hautausmaan huoltorakennuksen Mispan parkkipaikat.

Kirkkopuisto, 16300 Orimattila

Hautausmaakierros

Suositut Lahden seudun oppaiden järjestämät hautausmaakävelyt jatkuvat kesällä 2017