Konfirmaatiomessu klo 12 Orimattilan kirkossa

Konfirmaatiomessu klo 12 Orimattilan kirkossa Orimattilan kirkko

"Kätesi laske siunaten suojaksi meidän kaikkien" (konfirmaatiovirrestä 236)

Rippikouluryhmä 8 konfirmoidaan messussa. Mira Vorne toimii liturgina, teol.yo. Aaro Saksala saarnaa, kanttorina Martti Kuittinen. Kirkkoväärteinä Arto Virtanen ja Niina Saarinen.

Tänään on kirkastussunnuntai. Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien. Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Kolehti seurakuntien tekemän nuorisotyön tukemiseen Nuorten keskuksen kautta.

Kuva: Kirkon kuvapankki/Maria Ojanperä

Orimattilan kirkko

Paastonajan rukoushetki kirkon kappelissa klo 18

Tule hiljentymään hetkeksi...

Artjärven kirkko

Messu

Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia.

Orimattilan kirkko