Minun kirkkoni

Elämme Suomessa monien vaalien aikaa - meillä on mahdollisuus vaikuttaa oman yhteisömme asioihin myös seurakunnassa

Monenlaisten vaalien joukossa seurakuntavaalit saattavat isoita otsikoista unohtua. Niillä on kuitenkin suuri paikallinen merkitys. Seurakunnat ovat itsenäisiä ja ne voivat monessa asiassa toimia vapaasti, yhteisiä pelisääntöjä ja reunaehtoja toki noudattaen.

Kirkkovaltuusto on yksittäisen seurakunnan ylin päättävä elin, johon jäsenet valitaan joka neljäs vuosi järjestettävissä seurakuntavaaleissa. Kirkkovaltuuston koko riippuu seurakunnan koosta. Orimattilan seurakunnan kirkkovaltuutossa on 27 jäsentä. Jotta vaalit toisivat hyvän ja rakentavan tuloksen koko seurakunnan parhaaksi, tarvitaan kaksi asiaa. Ensiksi tarvitaan paljon erilaisia ehdokkkaita - ihan tavallisia seurakunnan jäseniä, joilla on erilaista elämänkokemusta ja seurakuntakokemusta, sekä ennen luottamustehtävissä olleita että uusia kasvoja. Sen jälkeen tarvitaan vielä paljon enemmän äänestäjiä valitsemaan hyvistä ehdokkaista ne, joilla on intoa, taitoa ja rakkautta rakentaa yhteistä hyvää seurakuntaa.

Lähtisitkö ehdolle?

Äänestäthän marraskuussa!

Seurakuntavaalit ovat ainoat koko maata koskevat vaalit, joissa jo 16-vuotiaat saavat äänestää.

Tältä sivulta löydät toivottavasti kaiken tarvitsemasi tiedon. Sivua muokataan vaalivuoden edetessä.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Vuoden 2014 äänestysprosentit

Edelliset seurakuntavaalit järjestettiin marraskuussa 2014. Koko kirkon äänetysprosentti oli tuolloin 15,5%, Tampereen hiippakunnassa hieman matalampi eli 14,9%. Orimattilan seurakunnan äänioikeutetuista äänesti tuolloin 19,1%. Selvästi yli keskiarvon siis! Päästäänhän tänä syksynä samaan?

Kirkkoherra, kirkkoneuvoston pj.
Faksi: 03 874 6015
16300 Orimattila

Kirkkoherrana johdan seurakunnan toimintaa ja valvon seurakunnan kaikkea elämää ja työtä. Velvollisuutenani on vastata, että seurakunnassa asiat ovat kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisia. Vastaan myös kirkkoherranviraston toiminnasta ja olen virkani puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtaja.  Tehtävän hoidossa tarvitsen sekä henkilöstöä että luottamushenkilöitä, mutta myös seurakuntalaisia. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla tai jättämällä soittopyynnön kännykkääni. Vapaapäiväni ovat yleensä viikonlopun tietämissä.

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle viimeistään