Lähde rippikouluun Israeliin kesäkuussa 2018!

"Rippikoulusta pari päivää käytetään retkeen Galileaan Genesaretin järven rannalle, jossa suuri osa Jeesuksen toiminnasta tapahtui. Rannalta on löydetty Kapernaumin kaupungin rauniota. Kapernaumissa Jeesus asui toimintansa aikana ja opetti synagoogassa, ja siellä oli myös Jeesuksen usean opetuslapsen koti. Läheisellä vuorella Jeesus piti kuuluisan Vuorisaarnansa ja teki järvellä tunnustekoja."

Lue täältä kokonaan Kirkonseutu-lehdessä ilmestynyt lehtijuttu Israel-rippikoulusta.

Israel-rippikoulun ajankohta 6.-14.6.2018 ja kokonaishinta 1000 euroa, joka sisältää lennot, retket ja täyshoidon.

Rippikoulu on Hollolan rovastikunnan seurakuntien yhteishanke, jossa mukana ovat Lahden, Asikkalan, Hollolan ja Orimattilan seurakunnat kappeliseurakuntineen. Leirille voivat hakeutua rovastikunnan alueella asuvat nuoret.

Rippikoulu alkaa suoralla lennolla Israeliin illalla 6.6. ja paluu suomeen tapahtuu aamulla 14.6. Majoittuminen tapahtuu Jad Hashmonassa, jossa majoitustilat ovat samantyyppiset kuin leirikeskuksissa kotimaassa.

Mukaan lähteminen edellyttää muutamiin yhteisiin kokoontumisiin osallistumista kevättalvella 2018 Lahdessa, minkä lisäksi tutustutaan sovitusti myös oman seurakunnan toimintaan.

Jotta Israel-rippikoulu toteutuu, ilmoittautuneita täytyy olla 25. Jos rippikoulu jää toteutumatta, ehtii hyvin ilmoittautua vielä kotiseurakunnan rippikouluun.

Israel-rippikoulun yhteyshenkilönä ja yhtenä työntekijänä toimii Lahden Joutjärven seurakunnan pastori Erkki Suhonen. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset hoidetaan hänelle sähköpostilla erkki.suhonen@evl.fi 29.8.-15.9. välisenä aikana. Laita viestiin omat yhteystietosi, jotta Erkki voi olla myös puhelimitse yhteydessä.

Orimattilan seurakunnan rippikoulut 2018

Rippikouluun vuonna 2018 voivat osallistua kaikki sinä vuonna 15 vuotta täyttävät.

Info vuoden 2018 rippikouluihin pidetään kaikille Orimattilan kasiluokkalaisille viikoilla 36 ja 37 retkipäivien aikana seurakunnan leirikodilla. Retki on osa normaalia koulupäivää. Jos nuori ei ole mukana retkipäivässä, rippikouluinfo sekä linkki ilmoittautumiseen tulevat myös tälle sivulle syyskuun alkupuolella. Kaikkiin rippikouluun liittyviin tiedusteluihin ja kysymyksiin vastaa nuoriso- ja rippikoulutyön pappi Katja Kerkkänen. Ole rohkeasti yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse!

Katja Kerkkänen
katja kerkkanen@evl.fi
p. 050 5546531

Rippikoulu! Mikä?

Rippikoulu on kasteopetusta. Se on eräänlainen matka siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Jos sinua ei ole kastettu, voidaan sinut kastaa rippikoulusi yhteydessä, ennen konfirmaatiota. Rippikoulussa tutustut myös itseesi, omaan elämääsi ja omiin ajatuksiisi. Samalla opit tuntemaan uusia ihmisiä ja kotiseurakuntaasi.

Rippikoulu! Miten?

Orimattilan seurakunta järjestää rippikoulun seuraavilla tavoilla:
- talvella talviloman aikaan kaksi leiririppikoulua, toinen pidetään Lapissa ja toinen omalla leirikodilla Mallusjoella
- kesällä useampi leiri Mallusjoella
- kesällä yhden päivärippikoulun (päivärippikoulussa ollaan vain päivisin, noin klo 9-16, kuten koulussakin, ja illaksi mennään kotiin. Se on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat käydä rippikoulun, mutta et osallistua leirille ja viettää öitäsi leirillä. Rippikoulun suorittaminen päivärippikoulussa on yhtä hyvä vaihtoehto kuin leirilläkin.)

Rippikoulu päättyy! Konfirmaatio?

Rippikoulu päättyy kirkossa vietettävään konfirmaatiomessuun. Konfirmaatiomessussa nuoret lausuvat yhdessä seurakunnan kanssa uskontunnustuksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan ja rippikoulun opettajat, yhdessä kummien kanssa, siunaavat nuoret elämään Jumalan armon varassa. Rippikoulun käyminen antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmointi antaa oikeuden kummina toimimiseen, ehtoolliselle osallistumiseen itsenäisesti ja ehdokkuuteen kirkollisissa vaaleissa 18-vuotiaana.

Rippikoulusta ja rippijuhlista voit lukea täältä lisää.
Kuva: Kirkon kuvapankki/Oulun seurakunnat/Sanna Krook

Katja Kerkkänen