Piispa Matti Repo Orimattilassa 19.-21.1.2018

Kuvia piispantarkastuksesta on tulossa kotisivulle helmikuun alkuun mennessä! Alla oleva teksti on kirjoitettu ennen tarkastusviikonloppua.

Kuka ja millainen on Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo? Tämän linkin kautta voit hieman tutustua häneen. Vielä todellisemman kuvan saa, kun piispa vierailee seurakunnassamme tammikuisen viikonlopun ajan. Seurakuntalaisilla on joka päivä mahdollisuus tavata piispa.

Piispantarkastuksesta saattaa takavuosikymmeniltä olla tietynlainen kuva: keskitytään hallintoon, ollaan hyvin muodollisia ja juhlallisia, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kesken jännitetään etukäteen ja huokaistaan tarkastuksen päätyttyä. Nykyään piispantarkastus on kovin toisenlainen. Tästä linkistä pääset tutkimaan sitä, mitä piispantarkastus on Tampereen hiippakunnassa nykyään.

Piispantarkastus on meilläkin jatkunut jo vuoden verran. Se tiivistyy yhteen viikonloppuun. Tuon viikonlopun ohjelma on seuraavanlainen:

PERJANTAI 19.1.

9 – 9.30 Piispan toimittama aamun rukoushetki Artjärven kirkossa ja 9.30 – 10.15 kirkkokahvit Artjärven seurakuntakodilla

10.45 – 11.45 Piispan seurue lounastaa Orimattilan seurakuntakodin alasalissa diakonian ruokapäivään osallistuen

12 – 13.15 Piispan seurueen vierailu Yhteiskoululla, yläkoululaisten kyselytunti piispalle 12-12.45

13.30 – 15.15 Piispan seurueen vierailu Taidemuseolla ja kaupungin johdon tapaaminen; mukana kaupungin virkamies- ja luottamushenkilöjohtoa

16-19 Orimattilan kylät -bussiretki, bussiretkelle mahtuu mukaan 45 ensin ilmoittautunutta: käynti Heinämaan rukoushuoneella (pitsinkudontaa  ja historiaa, Pertti Laaksonen esittelee)  ja Kuivannon kirkossa 17.15- 18.30 osallistutaan iltaperhekerhoon ja iltapalalle. Retki on ilmainen. Ilmoittautuminen virastolle 03 874 600 viimeistään pe 12.1.

LAUANTAI 20.1.

klo 9 Piispan toimittama aamun rukoushetki Orimattilan kirkossa ja pieni kirkkokahvi kirkkosalin takaosassa

klo 10-14 Seurakunnan työntekijöiden  ja luottamushenkilöiden työskentely ja tapaaminen, tilaisuudesta vastaavat konsultit Minna Rikkinen ja Markku Tynkkynen

klo 14.30 – 16.30 Sidosryhmätapaaminen yläsalissa; tilaisuuteen on lähetetty kutsut seurakunnan yhteistyötahoille, lähinnä kolmannen sektorin paikallisille toimijoille

SUNNUNTAI 21.1.

klo 10 Piispan toimittama messu Orimattilan kirkossa, oman seurakunnan papit, kanttorit ja kuoro avustavat; musiikkina mukana Suomalaisen messun lauluja kuorolta ja bändiltä urkuparvelta

klo 11.30 – seurakuntakodilla lounas n. 11.30-12.30 (yksinkertainen soppatyyppinen; vapaaehtoinen ruokaraha nimikkoläheteille) ja päiväjuhla, joka päättyy klo 14 mennessä

Kaikille avoimet tilaisuudet löydät myös tämän sivun alareunasta listattuina.

Piispa Matti Repo toimitti myös Orimattilan kirkon 150-vuotisjuhlamessun 6.11.2016. Kuvassa messu alkamassa.

Lähde retkelle piispa Matti Revon kanssa pe 19.1. klo 16-19!

Piispantarkastuksen yhtenä osana tehdään pieni bussiretki Heinämaalle ja Kuivannon kirkolle. Bussiretki on avoin kaikille ja kaikenikäisille seurakuntalaisille. Ennakkoilmoittautuminen kuitenkin vaaditaan. Bussi lähtee seurakuntakodin edestä perjantaina 19.1. klo 16 ja palaa samaan paikkaan noin klo 19. Ensin ajellaan Heinämaan rukoushuoneelle, jossa Pertti Laaksonen kertoo talon historiasta ja seurataan pitsinkutomista. Sieltä jatketaan Kuivannon kirkolle, jossa ollaan noin 17.15. Avoin perhekerho alkaa klo 17.30. Osallistutaan hartaushetkeen ja nautitaan pientä iltapalaa. Bussiemäntänä toimii Annakaisa Rantala. Ilmoittaudu kirkkoherranvirastolle 03 874 600 (ma-to 9-15 ja pe 9-13) tai annakaisa.rantala@evl.fi viimeistään perjantaina 12.1. Bussiin mahtuu 45 matkustajaa. Lähde mukaan!

Kirkkoherra Annakaisa Rantala ja piispa Matti Repo
Kirkkoherra, kirkkoneuvoston pj.
Faksi: 03 874 6015
16300 Orimattila

Kirkkoherrana johdan seurakunnan toimintaa ja valvon seurakunnan kaikkea elämää ja työtä. Velvollisuutenani on vastata, että seurakunnassa asiat ovat kirkon tunnustuksen ja tehtävän mukaisia. Vastaan myös kirkkoherranviraston toiminnasta ja olen virkani puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtaja.  Tehtävän hoidossa tarvitsen sekä henkilöstöä että luottamushenkilöitä, mutta myös seurakuntalaisia. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla tai jättämällä soittopyynnön kännykkääni. Vapaapäiväni ovat yleensä viikonlopun tietämissä.