Suhde solmussa? Apua ja tukea löytyy!

Seurakunnat ympäri maata pitävät yllä perheasian neuvottelukeskuksia. Orimattila kuuluu Lahden seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskuksen toimialueeseen. Kirkon perheneuvonta on voimavarojen ja uusien näkökulmien etsimistä parisuhteen ja perheen vaihtuvissa elämäntilanteissa. Palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia. Palvelut koskevat myös kirkkoon kuulumattomia, eikä parisuhteen muoto ole ratkaiseva.

Oman seurakunnan työntekijöiden kanssa voi myös keskustella ihmissuhteisiin liittyvistä asioista. Seurakuntamme työntekijät eivät kuitenkaan ole perheneuvojia. Kataja – Parisuhdekeskus ry on kouluttanut parisuhdeneuvojia Solmuja parisuhteessa –työskentelyyn. Orimattilan alueella solmuneuvojakoulutuksen on saanut pastori Tuomas Niskanen. Parisuhdeneuvoja tapaa yhtä paria kerrallaan. Työskentely on tarkoitettu kriisiin ajautuneille pareille. Tapaamiskertoja on kahdeksan. Työskentelyn aikana katsotaan yhdessä ajassa taaksepäin, nykyhetkeä ja mietitään tulevaa, ja tehdään sen suhteen ratkaisuja. Työskentely tapahtuu pariskunnan kesken, ja neuvoja tuo välineitä parisuhteen solmujen aukaisemiseksi.  Osallitumismaksu on 50€/pari ja se sisältää työskentelymateriaalin.

Monet eri toimijat kirkossa ja yhteiskunnassa tarjoavat ammattiapua perheen ja parisuhteen asioissa sekä parisuhdesolmuissa. Suhdetta kannattaa hoitaa jo ennen solmun syntymistä! Hyviä polunpäitä erityyppisiin tilanteisiin löytyy esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

Kataja - Parisuhdekeskus ry

MLL

ME - Mennään eteenpäin

Parisuhteen palikat

Rakkauden roihu - parisuhdeblogit

Samassa veneessä - avioparityö (Kansan Raamattuseura)

Suhdeklinikka

Väestöliitto