Ruusubegoniat kirkon kulmalla

PÄIVITETYT KORONARAJOITUKSET ORIMATTILAN SEURAKUNNASSA 26.9.2021 asti

11.8.2021 20.30

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta, rajoituksia ja suosituksia aina maanantaisin - viimeisin tiedote on kokouksesta 6.9.2021. Sen mukaisesti

Orimattilan seurakunnassa toimitaan edelleen ja 26.9.2021 asti seuraavasti:

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset kirkoissa toimitetaan niin, että enimmäishenkilömäärää ei ole määritelty missään kiinteistössä, mutta turvavälejä noudatetaan. Kirkoissa vain joka toinen penkkirivi on käytössä. Tätä rajoitusta on ehdottomasti noudatettava.  Jumalanpalvelusten striimauksissa on taukoa.

Kirkollisia toimituksia voidaan suorittaa myös kodeissa ja seurakunnan muissa kuin kirkkotiloissa.

Yksityistilaisuuksien (mm. perhejuhlat, kuten kastekahvit, hääjuhlat, muistotilaisuudet) terveysturvallisuusvastuu on perheillä ja omaisilla. Työntekijät voivat osallistua yksityistilaisuuksiin, mikäli terveysturvallisuusnäkökohdat huomioidaan.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi sisätiloissa jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa. Terveysturvallisuusnäkökohdat tarkkaan huomioiden ja puheen selkeyden ja kuuluvuuden parantamiseksi sekä näiden seikkojen kokonaisarvion perusteella pappi voi näissä saarnata/puhua ilman kasvomaskia.

Yksityisehtoollisen mahdollisuus kotona/laitoksessa on aina, kun henkilö ei terveydentilansa takia pääse kirkkoon.

Muut tilaisuudet

Kaikki seurakunnan toiminta on mahdollista ilman osallistujamäärärajoituksia, kunhan terveysturvallisuusohjeita noudatetaan kaikissa seurakunnan kiinteistöissä. Vakiintunut toiminta on syksyn tulon myötä suurimmalta osalta alkanut/alkamassa. Ulkopuolisten järjestämien ryhmien ja yksittäistilanteiden sekä perhejuhlien järjestäminen seurakunnan kiinteistöissä on mahdollista.

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirastossa asioitaessa suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Monet asiat voi myös hoitaa puhelimitse ja sähköpostitse.

Diakonian vastaanotot

Diakonian vastaanottotoiminta maanantaisin klo 9.30-10.30 virastolla hoidetaan niin että turvavälit, maskisuositus ja käsihygienia huomioidaan. Seurakunta tarjoaa maskit vastaanoton asiakkaille. Tapaamisaika voidaan myös sopia erikseen.

Kotikäynnit

Kaikenlaisia kotikäyntejä voidaan tehdä terveysturvallisuuskäytäntöjä noudattaen, terveysturvallisuuden takaamiseksi myös kasvomaski voi olla tarpeen.  Laitoskäynneillä noudatetaan laitoksen ohjeistusta.

Etätyö ja työskentely seurakunnan tiloissa

Etätyö on edelleen mahdollista. Työkokoukset pidetään toistaiseksi turvavälit huomioiden ja tavallista väljemmissä tiloissa. Työnantajana seurakunta kannustaa työntekijöitään ottamaan rokotukset.

Kasvomaskin käyttö

Tilanteissa, joissa on lähikontakteja, suositellaan seurakunnassa kasvomaskien käyttöä sisätiloissa. Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Lähtökohtaisesti seurakuntalaiset huolehtivat itse oman kasvomaskin hankinnasta. Kasvomaskeja on kuitenkin tarjolla kaikissa seurakunnan kiinteistöissä.