Uutislistaukseen

seurakuntakoti kesällä

PÄIVITETYT KORONARAJOITUKSET ORIMATTILAN SEURAKUNNASSA 31.7.2021 ASTI

15.6.2021 15.29

Päijät-Sote on päivittänyt suosituksia ja rajoituksia 14.6.2021: ”Koronayhteistyöryhmä arvioi, että Päijät-Soten alueen koronavirusepidemia on kiihtymisvaiheessa 14.6. alkaen ja suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että koko yhtymän alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilörajat poistuvat. Tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen astuessa voimaan, … Yleisötilaisuuksien järjestämisessä on kuitenkin huomioitava terveysturvallisuuden toteutuminen. Sisätiloissa on oltava tosiasiallisesti mahdollisuus välttää lähikontaktit.”

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on päättänyt asiasta 15.6.2021, päätös on voimassa Päijät-Hämeessä 16.6.-14.7.2021.

Myöhemmin ohjeistusta on päivitetty niin, että se jatkuu 31.7. asti.

 

Orimattilan seurakunnassa toimitaan 15.6.2021 alkaen ja 31.7.2021 asti seuraavasti, ellei rajoituksia sitä ennen kevennetä:

 

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

  • Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset kirkoissa toimitetaan niin, että enimmäishenkilömäärää ei ole määritelty missään kiinteistössä, mutta turvavälejä noudatetaan. Kirkoissa vain joka toinen penkkirivi on käytössä. Tätä rajoitusta on ehdottomasti noudatettava.  Sanajumalanpalvelus 20.6. Orimattilan kirkosta välitetään YouTube-kanavalle, sen jälkeen jumalanpalvelusten striimauksissa on taukoa.
  • Jumalanpalveluksia voidaan edelleen viettää myös ulkona tai vaeltaen.
  • Kirkollisia toimituksia voidaan suorittaa myös kodeissa ja seurakunnan muissa kuin kirkkotiloissa.
  • Yksityistilaisuuksien (mm. perhejuhlat, kuten kastekahvit, hääjuhlat, muistotilaisuudet) terveysturvallisuusvastuu on perheillä ja omaisilla. Työntekijät voivat osallistua yksityistilaisuuksiin, mikäli turvavälit pystytään huomioimaan. Vielä toistaiseksi läsnäolo näissä pyritään pitämään melko lyhyenä.
  • Kasvomaskia suositellaan käytettävän sisätiloissa jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa.
  • Yksityisehtoollisen mahdollisuus kotona/laitoksessa on aina, kun henkilö ei terveydentilansa takia pääse kirkkoon.

Muut tilaisuudet kirkoissa

Orimattilan kirkko on tiekirkkona auki 7.6.-11.8. su-pe klo 11-17. Kesäkahvila toimii koronaturvallisesti ulkotiloissa ma-pe (ma-to kirkon edessä, pe Vanhan Pappilan puistossa) 31.5.-23.6. ja 2.-6.8. klo 11-15. Vapaaehtoiset päivystäjät pitävät Artjärven kirkkoa auki sunnuntaisin 13.6.-8.8. klo 15-17.

Kirkoissa voidaan järjestää myös muuta toimintaa.

Rippikoulut, konfirmaatiot ja kesäleirit

Rippikoulujen leirijaksot, konfirmaatiot ja lasten leirit toteutetaan koronaturvallisuutta noudattaen ilmoitettuina ajankohtina. Konfirmaatioihin voivat osallistua kaikki nuorten läheiset, turvavälit ehdottomasti huomioiden, mutta tilaisuudet myös striimataan yksinkertaisin järjestelyin, linkki tiedotetaan huoltajille.

Mahdollinen toiminta

Kaikki seurakunnan toiminta on mahdollista 16.6.2021 alkaen ilman osallistujamäärärajoituksia, kunhan terveysturvallisuusohjeita noudatetaan.

Muu kuin seurakunnan järjestämä toiminta seurakuntatiloissa

Ulkopuolisten ryhmien, yksittäistilanteiden ja perhejuhlien pitäminen seurakunnan kiinteistöissä on mahdollista seurakuntalaisten tasavertaisen kohtelun takia vasta 21.6.2021 lähtien.

Kirkkoherranvirasto ja seurakuntatoimisto

Orimattilan kirkkoherranvirasto ja Artjärven seurakuntatoimisto pysyvät suljettuna paikan päällä tapahtuvalta asioinnilta, työntekijän vuosiloman aikana Artjärven seurakuntatoimisto on normaalistikin kokonaan kiinni. Toimistot palvelevat aukioloaikoina puhelimitse ja sähköpostitse. Kirkkoherranviraston palvelut avautuvat kesälomakauden jälkeen 9.8.2021.

Diakonian vastaanotot

Diakonian vastaanottotoiminta jatkuu maanantaisin klo 9.30-10.30 virastolla niin että turvavälit, maskisuositus ja käsihygienia huomioidaan. Seurakunta tarjoaa maskit vastaanoton asiakkaille. Tapaamiselle voidaan myös sopia aika erikseen.

Kotikäynnit

Kaikenlaisia kotikäyntejä voidaan tehdä terveysturvallisuuskäytäntöjä noudattaen. Työntekijä käyttää kasvomaskia. Suosittelemme maskia myös kohdattavalle henkilölle. Laitoskäynneillä noudatetaan laitoksen ohjeistusta.

Etätyö ja työskentely seurakunnan tiloissa

Etätyö on edelleen mahdollista ja suositeltavaa.

Kasvomaskin käyttö

Tilanteissa, joissa on lähikontakteja, suositellaan seurakunnassa kasvomaskien käyttöä sisätiloissa. Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Lähtökohtaisesti seurakuntalaiset huolehtivat itse oman kasvomaskin hankinnasta. Kasvomaskeja on kuitenkin tarjolla seurakunnan kiinteistöissä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan seurakunnan työntekijöille käytettäväksi työpaikalla kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, ellei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Maskia suositellaan yleisesti käytettäväksi edelleen esim. kirkoissa ja muissa uskonnollisten yhteisöjen tiloissa