Uutislistaukseen

Seurakunnan iltapäiväkerholaisia

SEURAKUNNAN KOKOAVA TOIMINTA TAUOLLA AINAKIN 15.3.-31.3.2020

13.3.2020 21.10

Valtioneuvosto ja kirkkohallitus ovat 12.3. ohjeistaneet koronaviruksen leviämisen rajoittamiseen tähtääviä toimia. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on tänään 13.3. antanut niistä sovellusohjeita. Kaikkien näiden perusteella Orimattilan seurakunta rajoittaa kokoavaa toimintaansa ainakin seuraavina viikkoina eli 15.3.-31.3., jatkosta ilmoitetaan myöhemmin.

Hoidamme ensisijaisesti lakisääteiset tehtävät. Näitä ovat jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset (häät, hautajaiset, kasteet) sekä hautatoimi. Jatkoa arvioidaan koronavirusepidemian kehittymisen mukaan, todennäköisesti toimintakatko jatkuu. Kaikki kokoava toiminta, kaikenikäisten kerhot ja piirit, kuorot, illat, puuhapaja, vapaaehtoisten retki, nuorten leiri, yhteinen pöytä, Anninkammarin kahvila, diakonian kirpputori ja muu vastaava toiminta perutaan ajalta 15.3.-31.3. Sunnuntain jumalanpalvelusten lisäksi kappelin keskiviikkoiltojen rukoushetket pidetään. Rippikoulujen etukäteisviikonloput pysyvät toistaiseksi kalentereissa, mutta niidenkin osalta voi vielä tulla muutos, kun käytännöistä sovitaan. Tarkennuksia tähän toimintakatkokseen tulee. 

Seurakunnan hengellinen perustehtävä ei muutu. Kokoontumiselle vaihtoehtoisia tapoja vaalia yhteyttä ja jakaa toivoa kehitetään. Työntekijät ovat kaikissa tilanteissa seurakuntalaisia varten, myös toiminnan rajoitusten aikana. Työntekijöiden yhteystiedot löydät tästä, heiltä voi kysyä tilanteesta lisätietoja ja heistä saa myös keskusteluseuraa. 

Kuva: Kirkon kuvapankki