Eri värisiä helistimiä.

Mikä on kirkkomuskari

”Soivat iloisesti kirkonkellot,
pim pam pom, pim pam pom,
soivat iloisesti kirkonkellot
kun käymme muskariin!”
-Kristiina Larjava

Kirkkomuskarissa syttyy kynttilä, ja matkaa musiikin maailmaan taitetaan laulaen, lorutellen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Muskari elää kirkkovuoden mukaan, mikä näkyy muskarin teemoissa ja aiheissa. Muskarin tavoitteena on musiikillisten elämysten lisäksi tukea lapsen kasvua ja seurakuntayhteyttä, sekä tukea vanhempia heidän kristillisessä kasvatustehtävässään.

Avoin kirkkomuskari
Tauolla toistaiseksi.

Kirkkomuskaritoimintaan pääsee helposti tutustumaan avoimissa kirkkomuskarihetkissä Orimattilan kirkossa. Hetket ovat avoimia kaikille, maksuttomia ja ne kestävät noin puolisen tuntia. 

 

 

Kirkkomuskarit ovat tauolla toistaiseksi, ainakin syyskauden 2021.

 

Ryhmistä ja hinnoista

Toimintakausi: 

Lukuvuodessa on 30 toimintaviikkoa, joista 2-3 kertaa voi olla jokin muu kuin tavallinen muskarikerta, esimerkiksi muskarimessu tai juhla.

Ryhmät:

Kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat lapset tulevat muskarihetkeen oman aikuisen kanssa, kolmivuotiaat ja sitä vanhemmat taas harjoittelevat ryhmässä toimimista ikätovereidensa ja opettajan kanssa. Sisarusryhmässä on aina oma aikuinen mukana. Sisarusryhmään voi osallistua myös yhden lapsen kanssa. Muskaritunnin kesto on 30-40 minuuttia riippuen muskarilaisen iästä. Ryhmät kokoontuvat Vanhassa pappilassa torstai-iltaisin ja perjantai-aamupäivisin.

Muskarikuoro on 5-7-vuotiaille lapsille suunnattu iloinen lauluryhmä jossa pääpaino on laulamisella, muuta musisoimista ja leikinomaisuutta unohtamatta. Kuoron tavoitteena on esiintyä muutaman kerran vuodessa esimerkiksi jumalanpalveluksissa tai muissa tilaisuuksissa. Erityisesti toivotaan kerhokuorossa mukana olleita, jo eskariin siirtyviä, mukaan kuoroon. 

Kirkkomuskariryhmät 

Torstaisin:

3-4-vuotiaat
Muskarikuoro 5-7-vuotiaille
Sisarusryhmä

Perjantaisin:

Pikkutaaperot
Sisarusryhmä 

Hinnat:

Kirkkomuskaritoiminta on maksullista: lukukausihinta vauva- ja taaperoryhmässä on 50 euroa/lapsi ja sisarus- ja leikki-ikäisten ryhmässä 60 euroa/lapsi. Muskarikuoro on maksuton. Sisarusalennus on -10 euroa toisesta lapsesta alkaen. Mikäli perhe saa jotain Kelan harkinnanvaraista tukea, on mahdollisuus maksuvapautukseen.  Maksuvapautuslomaketta voi pyytää muskarin ohjaajalta. Kaksi ensimmäistä kertaa ovat maksuttomia tutustumiskertoja.

Ilmoittautuminen:

Kirkkomuskarit ovat tauolla toistaiseksi.

 

(Päivitetty 2.8.2021) 

Kuvassa lapsen syysrukous.

Ota yhteyttä

Lastenohjaaja, varhaisiän musiikkipedagogi
Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Työvapaalla

Olen lastenohjaaja ja musiikkipedagogi. Lastenohjaajan työhöni kuuluu päivä- ja perhekerhoja Vanhassa pappilassa. Lisäksi vastaan Kirkkomuskaritoiminnasta: suunnittelen ja ohjaan ryhmien viikottaiset tunnit sekä valmistelen ja organisoin muskarin esiintymiset ja konsertit. Toimin myös yhteistyössä seurakunnan kanttoreiden kanssa hoitaen säestyksiä etenkin varhaiskasvatuksen kirkoissa ja tapahtumissa.