Eri värisiä helistimiä.

Mikä on kirkkomuskari

”Soivat iloisesti kirkonkellot,
pim pam pom, pim pam pom,
soivat iloisesti kirkonkellot
kun käymme muskariin!”
-Kristiina Larjava

Kirkkomuskarissa syttyy kynttilä, ja matkaa musiikin maailmaan taitetaan laulaen, lorutellen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Muskari elää kirkkovuoden mukaan, mikä näkyy muskarin teemoissa ja aiheissa. Muskarin tavoitteena on musiikillisten elämysten lisäksi tukea lapsen kasvua ja seurakuntayhteyttä, sekä tukea vanhempia heidän kristillisessä kasvatustehtävässään.

Avoin kirkkomuskari
Kirkkomuskaritoimintaan pääsee helposti tutustumaan avoimissa kirkkomuskarihetkissä Orimattilan kirkossa. Hetket ovat avoimia kaikille, maksuttomia ja ne kestävät noin puolisen tuntia. Muskarihetkiä järjestetään myös syksyllä 2020 kerran kuukaudessa tiistaisin 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12. klo 9.30.

Ryhmistä ja hinnoista

Toimintakausi 2020-2021:

Muskarit alkavat elokuussa viikolla 35. Lukuvuodessa on 30 toimintaviikkoa, joista 2-3 kertaa voi olla jokin muu kuin tavallinen muskarikerta, esimerkiksi muskarimessu tai juhla.

Ryhmät:

Kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat lapset tulevat muskarihetkeen oman aikuisen kanssa, kolmivuotiaat ja sitä vanhemmat taas harjoittelevat ryhmässä toimimista ikätovereidensa ja opettajan kanssa. Sisarusryhmässä on aina oma aikuinen mukana. Sisarusryhmään voi osallistua myös yhden lapsen kanssa. Muskaritunnin kesto on 30-40 minuuttia riippuen muskarilaisen iästä. Ryhmät kokoontuvat Vanhassa pappilassa torstai-iltaisin ja perjantai-aamupäivisin.

Muskarikuoro on 5-7-vuotiaille lapsille suunnattu iloinen lauluryhmä jossa pääpaino on laulamisella, muuta musisoimista ja leikinomaisuutta unohtamatta. Kuoron tavoitteena on esiintyä muutaman kerran vuodessa esimerkiksi jumalanpalveluksissa tai muissa tilaisuuksissa. Erityisesti toivotaan kerhokuorossa mukana olleita, jo eskariin siirtyviä, mukaan kuoroon.

Suunnitellut kirkkomuskariryhmät syksyllä 2020:

Torstaisin:

16.45-17.25 3-4-vuotiaat
17.35-18.15 Muskarikuoro 5-7-vuotiaille
18.20-19.00 Sisarusryhmä

Perjantaisin:

10.00-10.30 Pikkutaaperot
10.50-11.30 Sisarusryhmä

Hinnat:

Kirkkomuskaritoiminta on maksullista: lukukausihinta vauva- ja taaperoryhmässä on 50 euroa ja sisarus- ja leikki-ikäisten ryhmässä 60 euroa. Muskarikuoro on maksuton. Sisarusalennus on -10 euroa toisesta lapsesta alkaen. Mikäli perhe saa jotain Kelan harkinnanvaraista tukea, on mahdollisuus maksuvapautukseen.  Maksuvapautuslomaketta voi pyytää muskarin ohjaajalta. Kaksi ensimmäistä kertaa ovat maksuttomia tutustumiskertoja.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumislomake on avoinna ympäri vuoden ja pääset ilmoittautumaan tästä: Ilmoittautuminen kirkkomuskariin
Lomake löytyy myös etusivun linkistä "ilmoittaudu tapahtumiin".

Lisätietoja muskareista saat kirkkomuskareiden ohjaajalta: Marketta Seilo, puh. 040 3500 162.

(Päivitetty 2.9.2020)

Kuvassa lapsen syysrukous.

Lastenohjaaja, varhaisiän musiikkipedagogi
Orionaukio 2 C, 2.krs.
16300 Orimattila

Olen lastenohjaaja ja musiikkipedagogi. Lastenohjaajan työhöni kuuluu päivä- ja perhekerhoja Vanhassa pappilassa. Lisäksi vastaan Kirkkomuskaritoiminnasta: suunnittelen ja ohjaan ryhmien viikottaiset tunnit sekä valmistelen ja organisoin muskarin esiintymiset ja konsertit. Toimin myös yhteistyössä seurakunnan kanttoreiden kanssa hoitaen säestyksiä etenkin varhaiskasvatuksen kirkoissa ja tapahtumissa.