Barokkiyhtye Galantinan kesäkonsertti

Orimattilan kirkko

Vanhan musiikin kesäkonsertti

Barokkiyhtye Galantina on vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin musiikkia 4 - 25 hengen vahvuisilla kokoonpanoilla. Collegium musicum -perinteen mukaisesti
soittajistoon kuuluu musiikin ja muiden elämän alueiden ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Galantina on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri laulajien ja kuorojen kanssa kirkkomusiikissa. Suomen lisäksi Galantina on konsertoinut Saksassa ja Italiassa. Konserttiensa lisäksi yhtye on esiintynyt runsaasti jumalanpalveluksissa sekä yksityisissä juhlissa.

Erityistä Galantinassa on harvinaisten barokin soitinten käyttö teosten tarpeen mukaan. Kokoonpanoissa on käytetty mm. chalumeau -perhettä, viola d'amorea sekä paimenpilliä.

Galantina on esittänyt myös runsaasti Suomessa vähemmän tunnettujen barokkisäveltäjien ohjelmistoa. Sitä on etsitty alkuperäislähteistä ja löytöjä on tehty. Kustantamattomia sekä julkaisemattomia teoksia on kirjoitettu puhtaaksi säveltäjien käsikirjoituksista ja täten vuosien mittaan Galantina on taatusti esittänyt teoksia joita ei oltu kuultu kolmeensataan vuoteen. Ohjelmisto on kypsää barokkia pääasiassa Saksasta, Italiasta ja Ranskasta. Säveltäjinä mm.: A. Scarlatti, F. Mancini, G.Ph. Telemann, J.B de Boismortier, N. Fiorenza, A. Corelli, A. Vivaldi, C. Graupner, J. D. Heinichen, C. Naudot, G.F.Händel.