Pianokonsertti Bach to you - Bachia sinulle

Pianokonsertti Bach to you - Bachia sinulle Orimattilan kirkko

Jouni Somero konsertoi. Ohjelma 15€.

Konsertin ohjelma sisältää pianosovituksia Bachin urkuteoksista, orkesteriteoksista sekä c-molli soolosellosarjasta. Konsertissa on musiikin lisäksi myös tarinoita Bachista säveltensä takana. Jouni Somero on saanut runsaasti kiitosta jouhevasta tyylistä juontaa konsertteja ja tuoda näin musiikkia lähemmäs kuulijaa. Tässä konsertissa kohdataan suuren säveltäjän elämän iloja ja suruja.

Jouni Somero on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa. Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä lähes 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Somero on esittänyt suurella menestyksellä jo 90-luvulla Bachin suurteoksia Das Wohltemperierte Klavier 1 ja 2 sekä Die Kunst der Fuge.
Spotify julkaisi Bach to You levyn 3.5.2019. Albumia on ladattu jo yli 76 000 kertaa.
Someron YouTube kanavalla on yli 2 miljoonaa näyttökertaa.

Orimattilan kirkko

Kauneimmat joululaulut

Tulkaa kaikki nyt laulamaan!

Heinämaan rukoushuone

Kauneimmat joululaulut

Tulkaa kaikki nyt laulamaan!