Bach to you -pianokonsertti

Orimattilan kirkko

Jouni Somero konsertoi. Maksullinen ohjelma.

Pianotaitelija Jouni Somero on esiintynyt Orimattilan kirkossa muutaman kerran viime vuosien aikana. Hän on valmistanut vuodeksi 2019 Bach-ohjelman, joka esittelee säveltäjämestarin musiikkia poikkeuksellisen monipuolisella tavalla. Konsertin ohjelma sisältää pianosovituksia Bachin urkuteoksista, orkesteriteoksista sekä c-molli soolosellosarjasta. Konsertissa kuullaan myös 15 kolmiäänistä sinfoniaa. Nämä musiikilliset jalokivet, kestoltaan 1-2 minuuttia, ovat pianonsoiton opiskelijoille tuttuja, mutta konsertissa niitä kuulee erittäin harvoin. Tässä konsertissa ne kuullaan kokonaisuutena.

Jouni Somero myös kertoo sävellysten taustoista avaten näin kuulijoiden korvat huomaamaan monia teosten nerokkaita yksityiskohtia.

Somero on esittänyt ja levyttänyt runsaasti Bachin musiikkia. Hän esitti ensimmäisenä suomalaisena pianistina Bachin viimeisen teosjärkäleen Die Kunst der Fuge, jonka hän on myös levyttänyt.

Artjärven seurakuntakoti

Virsityöpaja