Satukuvia pianolle: Toivo Kuulan pianoteoksia

Satukuvia pianolle: Toivo Kuulan pianoteoksia Orimattilan kirkko

Janne Oksasen pianokonsertti

Konsertissa kuullaan Toivo Kuulan tutuimpia pianokappaleita. Konsertin kesto noin tunti. Ohjelmamaksu 10€.

Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Toivo Kuulan (1883-1918) pianomusiikki altistaa ihmisen itsetutkiskelulle, riipaisee syvältä, eikä jätä ketään kylmäksi. Se herättää meissä suuria tunteita ja kysymyksiä niin elämästä kuin kuolemasta. Pianotaiteilija Janne Oksanen esittää konsertissaan Kuulan pianoteoksia, jotka löytyvät myös hänen tulevalta levyltään. Oksasen debyyttialbumi Kuula: The Piano Works julkaistaan 20.9.2019, jonka jälkeen hän kiertää ympäri Suomea konsertoiden yli 30 kaupungissa.

Pianisti esittelee itsenä seuraavasti:

"Pianisti Janne Oksanen (s. 1994) soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, jonka jälkeen hän on esiintynyt laajasti kotimaan lisäksi mm. Ranskassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Skandinaviassa, Belgiassa ja Unkarissa. Keväällä 2018 hän esitti Toivo Kuulan koko pianotuotannon loppuunmyydyssä Musiikkitalon Camerata-salissa Helsingissä. Yle Radio 1 äänitti konsertin. Kauden muihin konsertteihin sisältyi mm. resitaaleja Yhdysvalloissa, Lontoossa ja ympäri Suomea. Oksanen julkaisee debyyttilevynsä "Kuula: Complete Piano Works" 2019 aikana.

Oksanen on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, mm. Helmi Vesa 2019, Nordic Piano Competition 2017 (Paras Bach-tulkinta), Leevi Madetoja 2012 ja Citta di Ghioggia 2009. Hän on esiintynyt Academy Winds -orkesterin, Vantaan Nuorten Sinfoniaorkesterin ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen solistina. Oksanen on myös monipuolinen pedagogi. Toukokuussa 2018 hän vieraili Lapin musiikkiopistossa mestarikurssiopettajana ja luennoitsijana. Hän on erikoistunut ergonomiseen pianonsoiton lähestymistapaan, Taubman Approach, josta hän kirjoitti kirjallisen maisterityönsä Taubman Approach - pianistin parantava voima, joka huomioitiin mm. Rondo-lehdessä. Oksanen valmistui musiikin kandidaatiksi 2016 ja viimeistelee parhaillaan Sibelius-Akatemian maisteriopintojaan Risto-Matti Marinin johdolla. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Paulon Säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö ja Kansan Sivistysrahasto ovat tukeneet Oksasen taiteellista toimintaa. www.facebook.com/JanneOksanenMusic "

Artjärven seurakuntakoti

Virsityöpaja