Kirkkodraama "Markuksen evankeliumi"

Kirkkodraama Orimattilan kirkko

"Ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta, Jumalan Pojasta, lähti liikkeelle näin." (Mk 1:1)

Monologinäytelmän esittää Pauli Mahlamäki Tornion Kaupunginteatterista.
Esityksen kesto n. 50 min.
Ei ohjelmamaksua.

Esityksestä ja Markuksen evankeliumista:

Markuksen evankeliumin esittäminen kirkkodraamana ja sooloteatterina alkoi Tanskasta ja levisi nopeasti kaikkialle Eurooppaan. Suomessa aiheeseen tarttuivat ensimmäiseksi Tampereen Teatterin Paavo Liski ja Kari Hakala vuonna 1995. Perinnettä on näihin päiviin jatkanut Tornion Kaupunginteatteri, jonka esitys on tehty juuri kirkkotilaan. Tornion Kaupunginteatteri on tiettävästi maailman pohjoisin ammattiteatteri ja samalla maamme toiseksi pienin teatteri. Se toimii kiertueteatterina Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja koko Pohjois-Kalotin alueella. Torniolaisen version näyttelijänä toimii teatterin näyttelijä Pauli Mahlamäki, jonka esitys on vieraillut eri puolilla jo yli 600 kertaa. Teatteri asetti tavoitteeksi, että esitys saavuttaisi kaikki Suomen kirkot ja seurakunnat. Hyvin pitkälle tavoite on toteutunut.

Markuksen evankeliumi on vanhin ja lyhyin Uuden Testamentin neljästä evankeliumikirjasta. Heti julkisen esiintymisensä alussa Jeesus teki suuria ihmetekoja, jotka hämmästyttivät kansanjoukkoja ja Jeesuksen seuraajia. Markus haluaa osoittaa, että ihmeteot tapahtuivat Jumalan voimasta, mutta ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Roomalainen sotilas näkee Jeesuksen kuolevan ristillä ja sanoo: "Tämä mies oli todella Jumalan poika." Markus tahtoo rohkaista ihmisiä uskomaan Jeesuksen voimaan. Hän myös muistuttaa, että uusi elämä Jeesuksen seurajana ei ole helppoa, vaan heidän täytyy olla valmiita kärsimään Jeesuksen tavoin. Esityksen teksti on suoraan Markuksen evankeliumista. Orimattilassa nähtävä versio on esityksen lyhyempi versio, kesto noin 50 minuuttia.

Valokuvassa Pauli Mahlamäki, joka yksin tulkitsee evankeliumin kymmenet henkilöt. Esityksen on ohjannut Suomen Kirkon Sisälähetysseuran Opiston opiskelijaryhmä sekä joukko kirkon asiantuntijoita.

la 1.6.2019 klo 11.00 - la 31.8.2019 klo 15.00

Diakonian kirpputori, kirkkoherranvirastona alakerta

Kirpputorin aukioloaika kesäajan

perjantaisin ja lauantaisin klo 11-15.

Orimattilan kirkko

Konfirmaatiomessu Orimattilan kirkossa klo 10

"Kätesi laske siunaten suojaksi meidän kaikkien!" (virrestä 236)

Orimattilan kirkko