Helluntain messu Orimattilan kirkossa klo 10

su 4.6. klo 10.00

Orimattilan kirkko

Kosketa minua, Henki!

Liturgina Annakaisa Rantala, Katja Kerkkänen ja Annakaisa Rantala saarnaavat, kanttorina Miia Kettunen ja Veera Surkka. Messussa siunataan tehtäviinsä seurakuntapastori Katja Kerkkänen, kanttori Miia Kettunen, nuorisotyönohjaaja Minna Lekkermäki, suntio Kaisa Nurmela ja talouspäällikkö Jarkko Seppälä. Mukana kirkkokuoro ja gospelkuoro. Kirkkoväärteinä Pertti Laaksonen ja Markku Viljanen.
Messun jälkeen kirkkokahvit kirkkosalin takaosassa.

Virret:
125
133
923:2,4,5 (vuorovirtenä)
833:1-2
366
959
105:3-4
Virsissä mukana tehtävään siunattavien toivevirsiä.

Kolehti kerätään lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran kautta teemalla "Rakennamme yhdessä rauhaa ja sovintoa". Kolehti käytetään Lähi-idän rauhan ja sovinnon työhön.

Helluntain aiheena on Pyhän Hengen vuodattaminen

Helluntain ajankohta määräytyy Apostolien teoissa (Ap. t. 2) kuvatusta Pyhän Hengen vuodattamisesta, joka tapahtui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeisenä juutalaisten helluntaina. Juutalaiset viettävät helluntaijuhlaansa 50. päivänä pääsiäisestä. Juhlan suomenkielinen nimi on saatu ruotsin kielen ilmauksesta helig dag (= pyhä päivä). Monissa kielissä juhlan nimi pohjautuu kreikan sanaan pentekoste (= viideskymmenes).

Juutalaisten helluntai oli sadonkorjuun ja 100-luvulta jKr. myös lain saamisen juhla. Kristillisessä helluntaissa tulivat keskeisiksi aiheiksi Pyhän Hengen saaminen ja Hengen toiminta sekä alkuseurakunnan ja koko Kristuksen kirkon synty. Helluntaina toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet. Varhaisessa kirkossa helluntai oli pääsiäisen ohella toinen vuoden kastepäivistä.

Helluntain raamatuntekstit puhuvat Pyhästä Hengestä lupauksena ja lahjana. Hänet on lähetetty meille puolustajaksi, auttajaksi ja lohduttajaksi. Tässä Hengessä Kristus on kirkossaan jatkuvasti läsnä. Pyhä Henki liittää maailman kaikki kristityt Kristuksen kirkkoon, yhteen Herraan ja yhteen uskoon. Näin helluntain sanoma merkitsee vastakohtaa sille hajaannukselle, mikä on kuvattu kertomuksessa Babylonin tornista.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Orimattilan seurakunta