Mitä Jeesus sanoo lapsille? Jeesus sanoo: "Tervetuloa!"

Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkääkä estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." (Mark. 10:14)

Seurakunta noudattaa Jeesuksen esimerkkiä ja kutsuu lapsia, kouluikäisiä ja lapsiperheitä hyvän äärelle. Seurakunta tukee vanhempia ja perheitä heidän kasvatustehtävässään tarjoamalla erilaisia kerhoja, tapahtumia, teemailtoja, retkiä ja juhlia. Lisäksi järjestämme maksullista  kirkkomuskaritoimintaa  ja perheiden jumalanpalveluksia.  

Seurakunta onnittelee syntymäpäiväkorteilla 1-, 2-, 3- ja 4-vuotiaita jäseniään, kouluunlähteville järjestetään siunauskirkot ja 5-vuotiaille ja 10-vuotiaille mukavat syntymäpäiväjuhlat. Kaupungin varhaiskasvatuksen ja perheiden parissa toimivien muiden tahojen kanssa tehdään yhteistyötä, mm. lapsiperheiden asiakasraadin muodossa. Samoin kaikkien koulujen kanssa tehdään hyvää yhteistyötä monenlaisin tavoin.

 

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ POIKKEUSOLOIHIN

 

Kesätoiminta 1.-17.6.2020
 

Kesäkuussa varhaiskasvatuksen toiminta keskittyy ulos, Pappilan ja kirkon ympäristöön. 

Kirkolla toimii meidän kesäkahvila arkisin klo 11-15. Samalla käynnillä on mahdollisuus käydä kirkkoon tutustumassa kirkko-oppaan johdolla ja tutustua kirkon rukouspolkuun.

Pappilan puistossa on toimintapisteitä perheille sekä kirkolla musiikillisia tuokiota tiistaisin klo 11-14 välisenä aikana. 

Rastiradat ovat kesäkuussa toimintapisteitä, puistosta löytyy ohje ja/tai materiaalit johonkin yhteiseen puuhaan perheelle. Toimintapisteet vaihtuvat kesäkuussa maanantaisin ja torstaisin. Torstain toimintapisteet ovat viikonlopun yli paikoillaan. Ensimmäinen piste ja ohjeet löytyy aina leikkipaikan takapuolelta omenapuun luota.

LASTEN TOTEUTTAMAT RAAMATUNKERTOMUKSET ESILLÄ KIRKOSSA: Päiväkerholaiset taiteilevat raamatunkertomusten aiheita Orimattilan kirkon takaosan lastennurkkaukseen.
Työt ovat nähtävissä kirkossa olevien tilaisuuksien aikana, kuten esimerkiksi kirkkovarteissa ja perheille suunnatuissa messuissa.

Rukousilmapallot
Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio
Käpyenkelit
Käpyenkelit

Löydät meidät Facebookista

Orimattilan seurakunnan lapsiperheille on oma Facebook-ryhmä nimeltään Orimattilan seurakunnan lapset ja perheet. Tämä ryhmä on aloitettu tammikuussa 2014. Ryhmä toimii lapsiperheiden tiedotuskanavana. Ryhmään ovat tervetulleita vanhempien lisäksi isovanhemmat, kummit tai hoitajat. Löydät ryhmän tästä.

Ryhmän ylläpitäjät ovat lastenohjaajat Noora Kalpio ja Sari Vahter.

Seurakuntapastori
Pappilantie 1
16300 Orimattila

Papin keskeisten tehtävien; jumalanpalvelus, kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen, rinnalla tapaan seurakuntalaisia kodeissa, palvelutaloissa, rippikoulujen yhteydessä, iltalenkeillä. Erityisenä vastuualueenani on lapsi- ja perhetyö moninaisine tapahtumineen. Eri-ikäisten ihmisten tapaaminen ja elämän kirjon jakaminen sekä tilaisuuksien yhdessä suunnitteleminen ja toteuttaminen ovat seurakuntapapin tehtävissäni tärkeää ja pidän siitä.