HILJAINEN VIIKKO JA PÄÄSIÄINEN 2021

Hiljaista viikkoa ja pääsiäistä vietetään tänä vuonna tiukkojen kokoontumisrajoitusten puitteissa. Monenlaisiin tilanteisiin voi osallistua verkossa, mutta kirkkoihin ja ehtoolliselle pääsee myös paikan päälle. Ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä vietetään tänäkin vuonna.

Vanhan Pappilan puistossa pääsiäisrastirata 25.3.2021 lähtien kahden viikon ajan.

Su 28.3. Klo 10 Palmusunnuntain jumalanpalvelus Orimattilan kirkosta YouTube-kanavalla. Outi Vainio ja Rita Honti. Klo 11-12 Orimattilan kirkko auki ja työntekijä paikalla. Klo 12 Hetkimessu Orimattilan kirkossa vain ennakkoon ilmoittautuneille. Tilaa on kuudelle seurakuntalaiselle. Etukäteisilmoittautuminen virastoon välttämätön p. 0387 4600 ma-ti 12-15, ke-to 9-12.

29.-31.3. klo 10–12 ja klo 18-19 Hiljaisen viikon pääsiäispolku Orimattilan kirkossa. Pääsiäispolku sopii kaikenikäisille. Kirkkoon otetaan kerrallaan muutamia ihmisiä. Sisäänkäynti pääovesta ja uloskäynti sivuovista.

Ke 31.3. klo 13-14 Diakoniatyöntekijä tavattavissa Orimattilan kirkossa.

To 1.4. klo 18 Kiirastorstain messu Orimattilan kirkosta YouTube-kanavalla. Annakaisa Rantala, Miia Kettunen. Hanna Kukila, huilu ja laulu. Kirkkoväärtinä Arto Virtanen.  Striimauksen jälkeen ehtoollisen jako kirkossa n. klo 18.50-20. Kirkkoon otetaan pääovesta muutamia seurakuntalaisia kerrallaan, poistuminen sivuovista. Ei ennakkoilmoittautumista. Muista turvavälit, suosittelemme kasvomaskia. Klo 20 kirkon alttarialueen pukeminen mustiin YouTube-kanavalla (ilman seurakuntalaisten läsnäoloa kirkossa). Lisätietoja kiirastorstain ja II pääsiäispäivän ehtoollisenvietosta antaa Annakaisa Rantala, 050 3399 129.

To 1.4. Kiirastorstain Hetkimessut Kuivannon kirkossa klo 17, 18 ja 19 Katja Kerkkänen ja Rita Honti. Etukäteisilmoittautuminen virastoon välttämätön p. 0387 4600 ma-ti 12-15, ke-to 9-12, kiirastorstaina suljettu. Alttarialue puetaan mustiin viimeisen messun jälkeen. Klo 19 Hetkimessu on jo täynnä.

Pe 2.4. 10 Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Orimattilan kirkosta YouTube-kanavalla Outi Vainio ja Miia Kettunen. Klo 13-15 Hiljainen, surupukuinen kirkko auki. Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä -rukouspolku. Klo 15 Jeesuksen kuolinhetken rukoushetki seurakunnan Facebook-sivulla.

La 3.4. klo 21 Taizé-henkinen hiljentymishetki Artjärven kirkosta seurakunnan YouTube-kanavalla (nauhoite)

La 3.4. klo 23 ”Pimeydestä valoon” seurakunnan YouTube-kanavalla, nauhoite vuoden 2020 pääsiäisyöltä.

Pääsiäiskoristelun kirkkoon on tehnyt Orimattilan Toimintakeskuksen väki.

Su 4.4. klo 10-11.45 Pääsiäispäivän vaeltava messu Orimattilan kirkossa ja kirkon pihapiirissä. Tule paikalle koska vain klo 10 ja klo 11.30 välillä. Kuljetaan perheittäin tai muutaman hengen ryhmissä. Lähtöpiste ohjeistuksineen on sakastin oven luona, kirkon Vanhan Pappilan puoleisessa päädyssä. Osalla rasteista on työntekijä, osalla hiljennytään itsenäisesti tekstien äärellä. Ehtoollinen nautitaan kirkossa sisällä.  Ei ennakkoilmoittautumista. Muista turvavälit, suosittelemme kasvomaskia. Lisätietoja antaa Kaija Jyrkkä, 044 7545322. Klo 12 Pääsiäistä Kuivannon kirkossa YouTube-kanavalla Kaija Jyrkkä ja Rita Honti.

Ma 5.4. Klo 10 Pääsiäismaanantain messu seurakunnan Orimattilan kirkosta YouTube-kanavalla. Pappi, Rita Honti, Arto Virtanen (harmonikka). Striimauksen jälkeen ehtoollisen jako kirkossa n. klo 10.50-12. Kirkkoon otetaan pääovesta muutamia seurakuntalaisia kerrallaan, poistuminen sivuovista. Ei ennakkoilmoittautumista. Muista turvavälit, suosittelemme kasvomaskia. Klo 13-15 Pääsiäismunajahti Orimattilan kirkossa. Kirkkoon on piilotettu sata suklaamunaa. Tule etsimään omasi!

AGRICOLA-MIETISKELYPOLKU JA PYHIINVAELLUSKORTIT 29.3.-11.4. Seitsemän taulun Mietiskelypolku Orimattilan hautausmaalla johdattelee pyhiinvaeltamisen ydinteemoihin. Lähtö kellotapulilta. Voit myös hakea kellotapulin portin kassista Pyhiinvaelluskorttipakan ja kävellä omavalintaisen reitin hautausmaalla. Palauta kortit samaan paikkaan. Korttien tekstit ovat samat kuin mietiskelypolulla.

HERKUTTELE AGRICOLA-LEIVOKSILLA Leivoksessa maistuu kotimaa: kaura ja puolukka. Tilaa viimeistään ti 6.4. 050 5632295 tai marja.huuhtanen@evl.fi. Nouto Agricolan päivänä pe 9.4. klo 9-14 seurakuntakodilta. Leivoksen hinta 3€ lukutaitotyöhön Afrikassa Suomen Pipliaseuran kautta. Maksu käteisellä tai kortilla.

Kirkko auki ja työntekijä paikalla pääsiäisen jälkeen eli ainakin 6.4.-30.4. ma-pe klo 13-14 ja ti klo 17-18.

ARTJÄRVELLÄ:

Artjärven pääsiäispihat 28.3.-5.4.2021 Mukaan ilmoittautunut tässä vaiheessa liki 20 tahoa. ”Etenkin Orimattilan suunnasta tultaessa syntyy suorastaan pääsiäiskoristeluiden ketju.”

Su 28.3. Klo 15-16.30 Palmusunnuntain messupolku Artjärven kirkonmäellä. Lähdöt vartin välein ilmoitustaulun luota, ehtoollinen sisällä kirkossa. Elina Lehdeskoski, Martti Kuittinen, Sirkka Ranttila.

1.-5.4. Artjärven kirkonmäen pääsiäispiha. Eläimet kertovat pääsiäisen tapahtumat.

To 1.4. Kiirastorstain hetkimessut klo 18 ja 19 Artjärven kirkossa. Etukäteisilmoittautuminen seurakuntatoimistoon välttämätön viim. ti 30.3. Tilaisuuksiin otetaan osallistujia rajoitusten mukaisesti. Riisutaan alttari pitkäperjantain asuun. Elina Lehdeskoski, Martti Kuittinen, Milla-Maria Liikala.

Pe 2.4. Klo 10-12 Artjärven kirkko auki: Pitkäperjantain omatoiminen rukouspolku ja pappi paikalla.

La 3.4. Klo 21 Pääsiäisyön Taize-henkinen hiljentymishetki YouTube-kanavalla Artjärven kirkosta. Martti Kuittinen, Elina Lehdeskoski.

Su 4.4. Klo 13-15 Omatoiminen pääsiäismunajahti Artjärven kirkonmäellä ja pääsiäispolku kirkossa. Kirkonmäelle on piilotettu 24 pääsiäismunaa. Etsi itsellesi yksi.

Lasimaalaus ristiinnaulitusta