Pääsiäinen - kaikkien kristittyjen suurin juhla

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja huippukohta. Pääsiäisjakson aikana seurataan Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita ja ylösnousemusta. Pääsiäisen viettoon liittyy monta merkittävää kirkkopyhää. Palmusunnuntaista kuljetaan hiljaisen viikon päivien kautta kiirastorstain ehtoolliselle, pitkäperjantain syvää suruun, lauantain hiljaisuuteen ja pääsiäisyön ja -aamun ylösnousemuksen iloon ja valoon. Tätä matkaa tehdään myös Orimattilan, Artjärven ja Kuivannon kirkoissa.

PÄÄSIÄISEN AIKA 10.-18.4.2022

SU 10.4. PALMUSUNNUNTAI

klo 10 Messu Orimattilan kirkossa. Johan Savola, Satu Suonperä, Rita Honti, Eija Korhonen (laulu).

klo 15 Messupolku Artjärven kirkossa ja kirkonmäellä. Ota mukaan virpomavitsa ja osallistu pääsiäismunajahtiin kirkossa. Elina Lehdeskoski, Hanna Vilja, Leena Eskelinen.

klo 18 Hiljaisen rukouslaulun iltarukous Orimattilan kirkossa. Lempeää ja hoitavaa rukouslaulua. Pelleriina Kylmänen, Mervi Koskinen, Hannu Rantala. Striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.

MA 11.4. HILJAISEN VIIKON MAANANTAI

klo 18 Iltakirkko Orimattilan kirkossa. Johan Savola, Rita Honti, Orimattilan Mieslaulajat, joht. Kimmo Puunenä.

TI 12.4. HILJAISEN VIIKON TIISTAI

klo 18 Hiljaisen viikon lauluilta Orimattilan kirkossa. Lauletaan yhdessä hiljaisen viikon lauluja ja virsiä. Kirkkokuoro, Kimmo Puunenä, Satu Suonperä. Striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.

KE 13.4. HILJAISEN VIIKON KESKIVIIKKO

klo 17.30 ja 18.15 Pääsiäispolku perheille Orimattilan kirkossa ja sen ulkopuolella. Lähdöt polulle pääoven luota klo 17.30 ja 18.15.

TO 14.4. KIIRASTORSTAI - Messut

klo 18 Artjärven kirkossa. Messun päätteeksi alttari riisutaan pitkäperjantain asuun. Elina Lehdeskoski, Leena Eskelinen, Milla-Maria Liikala.

klo 18 Orimattilan kirkossa
Annakaisa Rantala, Johan Savola, Mervi Koskinen. Viena Jylhä-Ollila ja Milla Liekkola, harput. Alttari puetaan lopuksi mustaan. Messu striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.

klo 18 Kuivannon kirkossa
Satu Suonperä, Rita Honti, Esa Sirkiä (laulu), Riitta Buddas. Alttari puetaan lopuksi mustaan.

PE 15.4. PITKÄPERJANTAI

klo 10 Sanajumalanpalvelus Orimattilan kirkossa. Annakaisa Rantala, Satu Suonperä, Leena Eskelinen. Kirkkokuoro.

klo 11 Kirkkokahvit ja Ristinjuhla seurakuntakodin yläsalissa.. Seppo Suokunnas, Satu Suonperä, Kirkkokuoro, joht. Leena Eskelinen, Pertti Laaksonen. Inkeri Halso kertoo Kenian terveiset lähettien kirjeistä.

klo 13 Sanajumalanpalvelus Artjärven kirkossa. Elina Lehdeskoski, Leena Eskelinen.

klo 15 Jeesuksen kuolinhetken rukoushetki: seitsemän sanaa ristillä Orimattilan kirkossa. Annakaisa Rantala ja Rita Honti.

LA 16.4. HILJAINEN LAUANTAI – Pääsiäisyön messut

klo 23 Orimattilan kirkossa
Veikko Ahonen, Rita Honti, Mervi Koskinen, Eija Korhonen (laulu), Elina Luhtala (viulu). Striimataan seurakunnan YouTube-kanavalle. Messun jälkeen musiikkihetki ja tarjolla pikkuherkkuja.

klo 23 Artjärven kirkossa klo 23. Messun jälkeen pääsiäisyön juhlaruokailu seurakuntakodilla. Elina Lehdeskoski, Martti Kuittinen,, Milla-Maria Liikala.

17.4. PÄÄSIÄISSUNNUNTAI - Messut

klo 10 Orimattilan kirkossa Annakaisa Rantala, Leena Eskelinen, Kirkkokuoro.

klo 12-13 Pääsiäismunajahti Orimattilan kirkossa. Kirkkoon on piilotettu sata suklaamunaa. Tule etsimään omasi! (HUOM! Kirkkoon pilotetut suklaamunat EIVÄT ole myynnistä poisvedettyjä tuotteita.)

18.4. PÄÄSIÄISMAANANTAI

klo 12 Piispan messu Kuivannon kirkon 90-vuotisjuhlan merkeissä
Kuivannon kirkko vihittiin 29.12.1931. Joulukuulle 2021 suunniteltu messu siirtyi koronatilanteen takia keväälle. Messun liturgina ja saarnaajana Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen,  avustajina Kuivannon piirineuvoston jäseniä, Annakaisa Rantala, Satu Suonperä. Kanttorina Mervi Koskinen, urkurina Rita Honti. Gospelkuoro, Esa Sirkiä (laulu). Messun jälkeen kirkkokahvit ja juhlahetki. Juhlassa Kuivannon piirineuvoston tervehdys, Esa Sirkiän laulua, Pertti Laaksosen esitys Kuivannon kirkon syntyvaiheista, piispan loppusanat. Ilmainen bussikuljetus Orimattilan seurakuntakodin edestä lähtee klo 11.20, paluu juhlan jälkeeen. Bussikuljetus on osallistujalle maksuton, etukäteen ei tarvitse ilmottautua.

Pääsiäismaanantaina ei ole messua Orimattilan eikä Artjärven kirkoissa.

Pääsiäistervehdyksen kansi.