Kuvassa nauravat nuoret päät yhdessä.

Rippikoulut 2022

Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin - löydät lomakkeen tästä

Vuonna 2007 syntyneille on pidetty ripari-info koulun retkipäivän yhteydessä lukuvuoden alkupuolella.

Rippikoulu! Mikä?

Rippikoulu on kasteopetusta. Se on eräänlainen matka siihen uskoon, johon sinut on kastettu. Jos sinua ei ole kastettu, voidaan sinut kastaa rippikoulusi yhteydessä, ennen konfirmaatiota. Rippikoulussa tutustut myös itseesi, omaan elämääsi ja omiin ajatuksiisi. Samalla opit tuntemaan uusia ihmisiä ja kotiseurakuntaasi.

Rippikoulu! Miten?

Orimattilan seurakunta järjestää rippikoulun seuraavilla tavoilla:
- talvella talviloman aikaan kaksi leiririppikoulua, toinen pidetään Lapissa ja toinen omalla leirikodilla Mallusjoella
- kesällä useampi leiri Mallusjoella
- kesällä kaksi päivärippikoulua (päivärippikoulussa ollaan vain päivisin, noin klo 9-16, kuten koulussakin, ja illaksi mennään kotiin. Se on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat käydä rippikoulun, mutta et osallistua leirille ja viettää öitäsi leirillä. Rippikoulun suorittaminen päivärippikoulussa on yhtä hyvä vaihtoehto kuin leirilläkin.)

Rippikoulu päättyy! Konfirmaatio?

Rippikoulu päättyy kirkossa vietettävään konfirmaatiomessuun. Konfirmaatiomessussa nuoret lausuvat yhdessä seurakunnan kanssa uskontunnustuksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan ja rippikoulun opettajat, yhdessä kummien kanssa, siunaavat nuoret elämään Jumalan armon varassa. Rippikoulun käyminen antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Konfirmointi antaa oikeuden kummina toimimiseen, ehtoolliselle osallistumiseen itsenäisesti ja ehdokkuuteen kirkollisissa vaaleissa 18-vuotiaana.

alba ja tennarit

Orionaukio 2 C, 2. krs