Henkilö Yhteisvastuukeräysliivi päällä.

Vuonna 2020 Yhteisvastuukeräys täyttää 70 vuotta – juhlavuoden teemana on vanhemmuuden tukeminen.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys keskittyy vahvistamaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet. Yhteistyökumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Lasten, perheiden ja vanhemmuuden tukemiseen tarvitaan kaikkia. Lasten hyvinvointi on kaikkien asia. Yhteisvastuuseen haastetaan kaikkia nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita. Verkostoja kaikkien lasten hyvän lapsuuden turvaamiseen tarvitaan laajasti kaikkialla.

60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
20 % tuotosta suunnataan vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa.
20 % tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta.

Orimattilan seurakunnassa keräysvaroin tuetaan vähävaraisia lapsiperheitä. Varat käytetään diakoniatyön kautta orimattilalaisten perheiden hyväksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan. Keräys alkaa 2.2.2020.

Yhteisvastuu-keräyksestä voit lukea lisää täältä.

Anna lahjoitus seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen verkkopankin kautta.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Tee käsilläsi hyvää!

Kansainvälisen diakonian piiri tukee kansainvälisiä toimijoita ekumeenisessa ja globaalissa hengessä. Apu menee perille pääasiassa Kirkon ulkomaanavun kautta. Yhteistyötä tehdään Suomen Caritaksen kanssa avun saamiseksi Baltian maihin www.caritas.fi. Piiri kokoontuu Anninkammarilla joka toinen keskiviikko klo 15-17. Piirissä valmistetaan pipoja, lapasia, villasukkia, kaulaliinoja ja villapaitoja vähävaraisille yömajojen asukkaille Latviassa, mistä sisaret jakavat niitä myös muualle Baltiaan. Aktiiviset piiriläiset järjestävä kirkkokahvit kaksi kertaa vuodessa sekä myyvät tekemiään käsitöitä myyntipisteessään Anninkammarin kuistilla. Kerran vuodessa piiriläisten valmistamia leivonnaisia ja käsityötuotteita voi ostaa myyjäisistä Anninkammarilta. Vetäjänä Laila Fabritius. Lisätietoja antaa diakoni jaana.piilola[evl.fi], p. 050 3399 130.

Suomen Caritas logo.