Taloudellinen apu

Ensijainen taloudellisen avun antaja paikkakunnalla on kaupungin sosiaalitoimi. Diakoniatyön antama taloudellinen apu on aina harkinnanvaraista. Se on sosiaalitoimen antaman toimeentulotuen jälkeen toissijaista, tilapäistä ja kriisitilanteissa annettavaa. Seurakunnan diakonia-avustus ei korvaa yhteiskunnan ylläpitämää perusturvaa kansalaisille. Diakoniatyön periaatteiden mukaan taloudellinen apu kohdistetaan heille, jotka eivät muuten tule toimeen omilla tuloillaan ja muualta saamallaan avulla. Käteistä rahaa ei anneta avunpyytäjälle eikä hänen tililleen. Lainaa ei myönnetä.

Diakoniatyön avustusvaroista maksetaan harkinnanvaraisesti asiakkaiden laskuja tai osia niistä. Velkoja, sakkoja ja ulosotossa olevia laskuja ei makseta. Apu voi myös olla ruoka-apua. Ruoka-apu annetaan pääsääntöisesti maksusitoumuksena paikallisiin kauppoihin (S-market, K-supermarket ja Artjärven Sale)  diakoniatyöntekijän harkinnan mukaan. Maksusitoumuksilla ei voi hankkia lehtiä, tupakkaa, alkoholia tai eläinten ruokaa. Jos maksusitoumusta käytetään väärin, sen saaminen jatkoss voidaan evätä.  Maksusitoumuksen suuruuteen vaikuttaa avustettavan tilanne ja perheen koko.

Avunpyytäjälle voidaan myöntää myös lupa hakea tarvitsemaansa tavaraa seurakunnan kirpputorilta.

 

Ryhmän tuki

Seurakunnassamme kokoontuu erilaisia vertaisryhmiä. Samassa elämäntilanteessa olevat ovat toisilleen hyvänä tukena ja ymmärtävät usein sanoittakin toisiaan.

Diakoniavastaanotto

on maanantaisin Anninkammarilla, Erkontie 26, klo 9.30-10.30.

HUOM. maanantaisin 24.6., 15.7. ja 29.7. VASTAANOTTO VAIN AJANVARAUKSELLA.

Artjärven diakoniavastaanotolle voi varata ajan puhelimitse Artjärven seurakuntakodille, Milla-Maria Liikala, p. 040-8362693. Vastaanotolla tapaat jonkun seurakunnan diakoniaviranhaltijoista.