Konfirmaatiomessu Orimattilan kirkossa klo 12

Konfirmaatiomessu Orimattilan kirkossa klo 12 Orimattilan kirkko

"Kätesi laske siunaten suojaksi meidän kaikkien." (virrestä 236)

Liturgina Mira Vorne, teol.yo Misa Lehtinen saarnaa, kanttorina Juhani Aarninsalo. Kirkkoväärteinä Pirjo Nissinen, Tapio Kiviniemi ja Markku Viljanen.
Messussa konfirmoidaan ryhmä 6.

(Kuva: Kirkon kuvapankki, Oulun seurakunnat, Sanna Krook)

Tänään on kirkastussunnuntai. Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Artjärven kirkko

Konfirmaatiomessu

Messu kotikirkossa.

Kirkko avoinna klo 14 asti