Suomalainen messu Orimattilan kirkossa klo 12

Suomalainen messu Orimattilan kirkossa klo 12 Orimattilan kirkko

Armoa jaossa Suomi100-juhlavuoden merkeissä suomalaisin sävelin ja sanoin

Liturgina Tuomas Niskanen, Outi Vainio saarnaa, kanttoreina kaikki seurakunnan kanttorit Rita Honti, Miia Kettunen ja Martti Kuittinen. Seurakunnan kuorot ja bändi Martti Kuittinen, Jarno Kuusisto, Otteliana Pöyry ja Janne Haverinen. Kirkkoväärteinä Tellervo Ollikka ja Laila Fabritius.

Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu sisältää useita lauluja, jotka Orimattilassa esitetään omien kuorojen voimin.
Eri lauluissa kuuluvat Suomen eri heimojen luonteet ja sävyt, kuten pohjalaisuus, karjalaisuus ja lappilaisuus. Musiikkityylissä on vaikutteita kansanlauluista ja pelimannimusiikista.

Messun aikana pyhäkoulu kappelissa lastenohjaaja Noora Kalpion johdolla.

Seurakunnan tarjoama brunssi seurakuntakodilla klo 10 - 11.45 on aivan täynnä, ja sinne pääsevät vain ennakkoon ilmoittautuneet.
Brunssi ja Suomalainen messu ovat osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lasse Heikkilän Suomalaisen messun historiasta voit lukea tästä.

Orimattilan kirkko

"Hän on itse läsnä täällä, siunaus on päämme päällä." (virrestä 950)

Riihikirkko

Elokirkko Leirikodin takaterassilla