Pyhäinpäivän messu Orimattilan kirkossa klo 10

Pyhäinpäivän messu Orimattilan kirkossa klo 10 Orimattilan kirkko

"Matkan jälkeen taivaassasi kiitostasi sukupolvet laulavat." (virrestä 147)

Liturgina Tuomas Niskanen, Hannu Rantaa saarnaa, kanttorina Miia Kettunen, Kirkkokuoro. Kirkkoväärteinä Markku Viljanen ja Arto Virtanen. Messun jälkeen kirkkokahvit kirkkosalin takaosassa ja pyhäinpäivän juhla kynttilöineen.

Pyhäinpäivä muistuttaa pyhien yhteydestä. Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Kolehtikohde:
Kirkkopalvelut ry:n hallinnoimalle Kotimaanavulle, joka on kristillistä lähimmäisenrakkautta toteuttava hyväntekeväisyystoimija. Lahjoituksilla autetaan kotimaassa hädässä olevia taloudellisesti tai ruoka-apuna. Hätäapurahastosta autetaan yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä.

Virret:
142:1-4
626:1-

Orimattilan kirkko

Artjärven kirkko

Messu

Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia.

Orimattilan seurakuntakodissa

Raamattuilta

Tervetuloa Raamattupiiriin! Alustus Anne Takala Päijät-Hämeen Kansanlähetyksestä.