Pyhäinpäivän messu Kuivannon kirkossa klo 12

Pyhäinpäivän messu Kuivannon kirkossa klo 12 Kuivannon kirkko

"Matkan jälkeen taivaassasi kiitostasi sukupolvet laulavat." (virrestä 147)

Annakaisa Rantala ja Rita Honti. Messun jälkeen Kuivannon piirineuvosto tarjoilee kirkkokahvit. Sen jälkeen kirkkosalin puolella pyhäinpäivän juhla kynttilöineen.

Pyhäinpäivänä on kyse pyhien yhteydestä.

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Virret:
142:1-4
st 705

Kolehtikohde:
Kirkkopalvelut ry:n hallinnoimalle Kotimaanavulle, joka on kristillistä lähimmäisenrakkautta toteuttava hyväntekeväisyystoimija. Lahjoituksilla autetaan kotimaassa hädässä olevia taloudellisesti tai ruoka-apuna. Hätäapurahastosta autetaan yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä.

Orimattilan kirkko

Pyhäkoulu

Pyhis on 3-vuotta täyttäneiden lasten oma jumalanpalvelushetki.

Jouluhartaus Orimattilan terveysasemalla klo 13

Terveysaseman asiakkaille, vierailijoille ja henkilöstölle suunnattu jouluhartaus