Palmusunnuntain messu Orimattilan kirkossa klo 10

Palmusunnuntain messu Orimattilan kirkossa klo 10 Orimattilan kirkko

"Kirkkoon kun kellot kutsuvat, suo sinne tiemme johtaa." (virrestä 197)

Liturgina Hannu Rantala, Outi Vainio saarnaa, kanttorina Miia Kettunen. Kirkkoväärteinä Inkeri Kuoppala ja Arja Väyrynen. Rippikouluryhmä 7 osallistuu messuun.

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin. Palmusunnuntain nimi viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Kolehti Lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran kautta teemalla "Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeuksia". Kolehti käytetään syrjäytettyjen kanssa tehtävään työhön.

Messun virret:
729:2-3
432:1-
60:1-2

Orimattilan kirkko

Paastonajan rukoushetki kirkon kappelissa klo 18

Tule hiljentymään hetkeksi...

Orimattilan kirkko

Artjärven kirkko

Messu

Kotikirkon jumalanpalvelus kutsuu sinua hiljentymään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, saamaan voimaa sanasta ja sakramenteista, tapaamaan ystäviä ja vaihtamaan kuulumisia.