Sanajumalanpalvelus Orimattilan kirkossa klo 10

Sanajumalanpalvelus Orimattilan kirkossa klo 10 Orimattilan kirkko

Jumalanpalvelus on kiitosta ja rukousta, hiljaisuutta ja ääntä, sanoja ja säveliä, yhteyttä toisiimme ja Jumalaan. Tarjolla Sanaa.

Olet tervetullut yhteiseen jumalanpalvelukseen!

Tämä sunnuntai on 5. sunnuntai pääsiäisestä, rukoussunnuntai. Rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Liturgina ja saarnaajana Katja Kerkkänen, kanttorina Rita Honti.

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.