"Pidä kädestäni kiinni"

Orimattilan kirkko

Taru Nymanin ja Kaj Chydeniuksen konsertti.

Orimattilalaisille Taru Nymania ja Kaj Chydeniusta ei tarvitse paljoa esitellä.

Kaj Chydeniuksen säveltämä uusi laulukokoelma Pidä kädestäni kiinni sisältää yli kaksikymmentä laulua, joiden tekstit ovat suomalaisten klassikkorunoilijoiden käsialaa.

Kokoelma on saanut nimensä Saima Harmajan runosta Jäätyvä järvi. Harmajan lisäksi laulujen tekstien takana ovat runoilijat Aleksis Kivi, J.H. Erkko, V.A. Koskenniemi, Yrjö Kaijärvi, Lauri Viljanen, Aale Tynni ja Eila Kivikk’aho, Marja-Leena Mikkola, Aulikki Oksanen, Bengt Pohjanen, Marja Kurkela ja Jukka Itkonen.

Laulut tulkitsee Taru Nyman, ja häntä säestää Kaj Chydenius, joka myös juontaa konsertin. Heillä on takanaan pitkä yhteistyö. Edellistä kirkkokonserttiohjelmaansa "Vain hiljaisella on korvat kuulla" he esittivät kymmenissä kirkoissa yhteensä viiden vuoden ajan - tietysti myös Orimattilan kirkossa.

Ohjelma 5 €.

Taru Nymanin levyttämää Chydeniuksen musiikkia on cd-levyinä myynnissä.