Konfirmaatiomessu Orimattilan kirkossa klo 10

Konfirmaatiomessu Orimattilan kirkossa klo 10 Orimattilan kirkko

Jumalanpalvelus on kiitosta ja rukousta, hiljaisuutta ja ääntä, sanoja ja säveliä, yhteyttä toisiimme ja Jumalaan. Tarjolla Sanaa ja ehtoollisen sakramentti.

Olet tervetullut yhteiseen jumalanpalvelukseen!

Tämä sunnuntai on Marian ilmestyspäivä. Messussa on liturgina ja saarnaajana Hannu Rantala.  Messussa konfirmoidaan Lapin rippikouluryhmä. Marian liturginen väri on sininen. Messussa on käytössä sininen, seurakuntamme vanhin messukasukka vuodelta 1728. Se on restauroitu vuonna 2009.

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Kuva: Kirkon kuvapankki/Oulun seurakunnat/Sanna Krook