Messu Orimattilan kirkossa klo 10

Messu Orimattilan kirkossa klo 10 Orimattilan kirkko

Jumalanpalvelus on kiitosta ja rukousta, hiljaisuutta ja ääntä, sanoja ja säveliä, yhteyttä toisiimme ja Jumalaan. Tarjolla Sanaa ja ehtoollisen sakramentti.

Olet tervetullut yhteiseen jumalanpalvelukseen!

Tämä sunnuntai on 3. paastonajan sunnuntai. Päivän aiheena on Jeesus, Pahan vallan voittaja. Liturgina Anna-Mari Rintaniemi, saarnaajana Seppo Vänskä, kanttorina Rita Honti. Messukumppanina on Päijät-Hämeen Kansanlähetys.

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25: 15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja

Mikä on Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys?