Perheiden illat ja perhekerhot

Perheiden illat ja iltaperhekerhot ovat koko perheelle tarkoitettuja elämyksellisiä raamatunkertomuksen, kotikirkon tai kristillisen perinteemme ympärille rakennettuja iltoja. Illoissa on sanan lisäksi musiikkia, yhteistä tekemistä, oivalluksen ja oppimisen iloa, hyviä, pyhiä hetkiä sekä  tarjoilua, josta vapaaehtoinen maksu. Iltoihin ovat lasten kanssa tervetulleita myös kummit, isovanhemmat ja muut sukulaiset tai lapsen aikuiset ystävät.

Iltaperhekerhot keskiviikkoisin klo 17.30-19.00 syyskaudella 2017:

Pennalan koulu: 23.8. ja 20.9.

Mallusjoen leirikoti: 6.9.17

Kuivannon kirkolla, Koskustentie 1346:  18.10. ja 15.11.

Luhtikylän Nuorelassa, Keiturintie 56:  1.11.ja 29.11.

Pappilan perheiden illat maanantaisin klo 17.30-19.00:

28.8., 11.9., 9.10., 20.11.

4.12 vietetään Suomi 100v- juhlaa seurakuntakodilla 17.30-19.00

Pyhäkoulu = kirkkovartti

Kirkkovartti on lasten oma kirkkohetki, jossa on elävöitettyjä Raamatunkertomuksia ja lauluja. Kertomukset Raamatusta sekä laulut ja leikit kuuluvat oleellisesti pyhäkouluun, lisäksi käsitellään teemoja lapsen näkökulmasta, hänen arjessaan.

Kirkkovarttihetket ovat avoimia kaikille eikä erillistä ilmoittautumista tarvitse. Kirkkovartti järjestetään kerran kuukaudessa  perjantaina Orimattilan kirkossa. Syyskaudella 2017 päivät ovat : 1.9., 29.9., 10.11. ja 1.12.
Tervetuloa mukaan kirkkovartteihin perjantaisin klo 9.30 !  Sisäänkäynti kirkon pääovesta.

Pyhis = Pyhäkoulu Orimattilan kirkon kappelissa

Pyhis on 3-vuotta täyttäneiden lasten oma jumalanpalvelushetki kerran kuukaudessa messun alusta ehtoollisen viettoon asti. Pyhiksessä kuullaan Raamatun kertomuksia ja opitaan leikin, laulun, toiminnan, rukouksen ja hiljentymisen sekä yhdessä ihmettelyn ja hassuttelun kautta. Pyhäkoulun tärkein tehtävä on välittää kokemus, että hän on rakastettu ja arvokas Jumalan silmissä.

Syyskaudella 2017: 20.8., 17.9., 15.10., 12.11. ja 17.12. klo 10.00 (paitsi 12.11. klo 12.00).

Yhteistyö päivähoidon kanssa

Seurakunta pitää kiinteää yhteyttä alueen päivähoitoon. Katsomuskasvatusta päivähoidossa toteuttavat päivähoidon työntekijät. He tuntevat parhaiten päivähoidossa olevien lasten kysymykset ja perheiden näkemykset. Seurakunta tukee päivähoidon katsomuskasvatusta tekemällä erilaisia päiväkotivierailuja ja järjestämällä lasten kirkkoretkiä.

Päiväkoteihin on myös lahjoitettu Lapsen raamattu, lasten virsikirja ja kotien rukouskirja sekä muuta lasten hengellistä kasvua tukevaa kirjallisuutta.
Päivähoidon vastuuhenkilöiden kanssa pidetään lukukausittain kokous, jossa sovitaan yhteisestä toiminnasta ja tapahtumista.

Kutsumme päiväkotien lapsiryhmiä myös lasten kirkkovarttiin ja toukokuussa järjestetään yhteistyössä päiväkotien kanssa syksyllä koulunsa aloittavien lasten siunaaminen koulutielle.