Perheiden illat ja perhekerhot

Perheiden illat ja perhekerhot ovat koko perheelle tarkoitettuja elämyksellisiä raamatunkertomuksen, kotikirkon tai kristillisen perinteemme ympärille rakennettuja iltoja. Illoissa on sanan lisäksi musiikkia, yhteistä tekemistä, oivalluksen ja oppimisen iloa, hyviä, pyhiä hetkiä sekä  tarjoilua, josta vapaaehtoinen maksu. Iltoihin ovat lasten kanssa tervetulleita myös kummit, isovanhemmat ja muut sukulaiset tai lapsen aikuiset ystävät.

Pyhis = Pyhäkoulu Orimattilan kirkon kappelissa

Pyhis on 3 vuotta täyttäneiden lasten oma jumalanpalvelushetki kerran kuukaudessa messun alusta ehtoollisen viettoon asti. Pyhiksessä kuullaan Raamatun kertomuksia ja opitaan leikin, laulun, toiminnan, rukouksen ja hiljentymisen sekä yhdessä ihmettelyn ja hassuttelun kautta. Pyhäkoulun tärkein tehtävä on välittää lapselle kokemus, että hän on rakastettu ja arvokas Jumalan silmissä.

Kevään 2018 sunnuntaipyhikset klo 10: 21.1., 18.2., 25.3., 22.4., 20.5. sekä 17.6. konfirmaatiomessujen aikana klo 10 ja 13

Jeriko
Jerikon muurit

Yhteistyö päivähoidon kanssa

Seurakunta pitää kiinteää yhteyttä alueen päivähoitoon. Katsomuskasvatusta päivähoidossa toteuttavat päivähoidon työntekijät. He tuntevat parhaiten päivähoidossa olevien lasten kysymykset ja perheiden näkemykset. Seurakunta tukee päivähoidon katsomuskasvatusta tekemällä erilaisia päiväkotivierailuja ja järjestämällä yhteistä koulutusta henkilöstön kanssa.

Päiväkoteihin on myös lahjoitettu Lapsen Raamattu, lasten virsikirja ja kotien rukouskirja sekä muuta lasten hengellistä kasvua tukevaa ja kirkkopyhistä kertovaa kirjallisuutta.
Päivähoidon henkilöstön kanssa pidetään lukukausittain kokous, jossa sovitaan yhteisestä toiminnasta ja tapahtumista.

Kutsumme päiväkotien lapsiryhmiä myös kirkkoretkille, lasten joulu- ja kevätkirkkoihin sekä pääsiäispolulle. Kouluunlähtevät kutsutaan keväällä siunauskirkkoon perheidensä kanssa.