Sinulla on annettavaa: aikaa, läsnäoloa ja osaamista

Seurakunta tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä sinulle, jolla on aikaa annettavaksi muille.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta? Poikkea Anninkammarille, os. Erkontie 26! Seurakunnan työntekijä on tavattavissa keskiviikkoisin klo 13-14.

Lähiapu yhdistää avun antajan ja avun tarvitsijan. Voit olla ystävänä yksinäiselle tai toimia saattajana esim. lääkäriin, kauppaan tai vain ulkoilemaan - oman aikataulusi mukaan. Lisätiedot teija.peltola[at]evl.fi, 050 3641 789.

Kahvilaemännät pyörittävät diakonian kahvilaa Anninkammarilla, Erkontie 26. Kahvila on auki ti-to klo 10-14. Emännät keittävät makoisat kahvit ja seurustelevat asiakkaiden kanssa. Emäntänä pääset myös leivontapuuhiin, kahvilassa tarjottavat pullat ovat nimittäin omatekoisia.  Lisätiedot teija.peltola[at]evl.fi, 050 3641 789.

Kirpputorin myyjät toimivat myyjinä diakonian kirpputorilla kirkkoherranviraston alakerrassa, Pappilantie 1. Kirpputori on avoinna ti-pe klo 10-15 ja la 11-15. Tavaraa ja hommia riittää iloisessa joukossa, eikä sinun tarvitse olla yksin, myyjiä on paikalla aina pareittain.  Lisätiedot leena.k.savolainen[at]evl.fi, 050 364 7402.

Lähetyspuodin myyjät työskentelevät Anninkammarin Lähetyspuodissa, Erkontie 26. Puoti on avoinna ti-to klo 10-14. Puodissa on myynnissä kaikenlaista kaunista ja kivaa tavaraa. Lisäksi Puodin takaosassa on pienimuotoinen kirpputori ja Rakkauden sisarten kädentaitoja myynnissä. Puoti tarvitsee jatkuvasti uusia myyjiä. Lisätietoja marja.huuhtanen[at]evl.fi, 050 5632 295.

Kirkkoväärtit toimivat jumalanpalvelusavustajina. Väärti toivottaa tulijan hymyillen tervetulleeksi, ojentaa virsikirjan, kantaa kolehtia, lukee mahdollisesti Raamatun lukukappaleet, auttaa seurakuntalaisen tarvittaessa ehtoolliselle. Tehtävään perehdytetään. Väärtit toimivat yleensä pareittain. Lisätiedot annakaisa.rantala[at]evl.fi, 050 3399 129.

Apua juuri nyt

Yhteisvastuukerääjät ovat liikeellä kevättalvella.  Joka vuosi seurakunnissa ympäri Suomea kerätään Yhteisvastuulla varoja erilaisiin kohteisiin. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti. Joka vuosi etsimme innokkaita, asiasta kiinnostuneita ihmisiä toteuttamaan keräys. Haluatko olla arkienkeli auttaa tällä tavalla lähimmäistäsi?  Lisätiedot vuonna 2017  teija.peltola[at]evl.fi,  050 364 1789.

Kirkon Ulkomaanavun nopean toiminnan joukot lähtevät liikkeelle tarvittaessa, katastrofin sattuessa. Kun missä tahansa maailmassa tarvitaan rahaa nopeasti ennakoimattoman katastrofin kohdatessa, on toimittava heti. Silloin otetaan käyttöön vihreät lippaat ja pikaisesti koolle kutsuttavat kerääjät, jotka jalkautuvat ihmisten joukkoon. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa avun luotettavasti sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Tuntikin aikaasi auttaa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset johanna.vesamaki[at]evl.fi, 050 3399130. APUA TARVITAAN NYT HAITISSA!