Yhteisvastuukeräys 2017 torjuu ihmiskauppaa

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.

Vuoden 2017 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan Suomessa ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Harmaan eri sävyt -hanke pyrkii ehkäisemään ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa sekä etsivää työtä ympäristöissä, joissa haavoittuvuus on suurta ja hyväksikäytön riskit merkittäviä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Yhteisvastuun kansainvälinen työ keskittyy tulevana vuonna erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12-30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu 2017 käynnistyy sunnuntaina 5.2.2017.
Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi Teija Peltola, p. 050 3641 789, teija.peltola@evl.fi

YHTEISVASTUUTAPAHTUMIA ORIMATTILAN SEURAKUNNASSA 2017

*Sunnuntai 5.2. klo 10 Messu Orimattilan kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntakodilla. Vierailijana Pia Rendic kertomassa kokemuksia työstään ihmiskaupan uhrien ja prostituoitujen auttamiseksi. Yhteisvastuukeräyksen avaus.

*Sunnuntai 5.2. klo 10 Messu Artjärven kirkossa. Messun jälkeen Artjärven maatalousnaisten valmistama lounas Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

*Tiistaina 21.2. Anninkammarin kuukausitapahtumassa vietetään Yhteisvastuupäivää, vierailijana Sääksmäen seurakunnan diakoniatyöntekijä Elina Virtanen kertomassa matkastaan Jordaniaan.

*Kevään aikana lipaskeräyksiä eri puolilla ja monissa seurakunnan tilaisuuksissa.

*Lähetyspuodissa YV-tuotteita myynnissä.

Yhteisvastuu-keräys koko maassa

Kaiken tarvittavan tiedon saat Yhteisvastuu-keräyksen omilta sivuilta.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Martti Komu

Tulisitko kerääjäksi, antaisitko aikaasi?

Yhteisvastuukerääjät ovat liikkeellä kevättalvella.  Joka vuosi seurakunnissa ympäri Suomea kerätään Yhteisvastuulla varoja erilaisiin kohteisiin kotimaassa ja maailmalla. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Joka vuosi etsimme innokkaita, asiasta kiinnostuneita ihmisiä toteuttamaan keräys. Haluatko olla arkienkeli ja auttaa tällä tavalla lähimmäistäsi?  Lisätiedot teija.peltola@evl.f, 050 3641 789.