Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräys käynnistyy 4.2.2018 ja jatkuu 1.5. asti. Keräyslupa on voimassa koko vuoden ajan, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle.

YHTEISVASTUUTAPAHTUMIA ORIMATTILAN SEURAKUNNASSA 2018

*Sunnuntai 4.2. keräyksen avaus. Klo 10 Messu Orimattilan kirkossa. Lapset laulavat. Piirrustuspyhäkoulu. Messun jälkeen kirkkokahvit /-mehut Vanhassa pappilassa  ja pappilanpuiston nuotiopaikalla makkaran- ja vaahtokarkkien paistoa. Yhteisvastuuinfo ja pika-arpajaiset. Ohjelmaa eri ikäisille. Tuotto osoitetaan Yhteisvastuukeräykseen.

*Sunnuntai 4.2. klo 10 Messu Artjärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvitja yv-infoa seurakuntakodilla.

*Kevään aikana lipaskeräyksiä kaupoissa ja seurakunnan tilaisuuksissa.

* Voit tehdä lahjoituksesi myös Anninkammarilla ja kirkkoherranvirastossa oleviin lippaisiin.

* Diakonian kirpputorin (kirkkoherranviraston alakerrassa) tuotto helmi-maalis-huhtikuun ajalta osoitetaan yv-keräykseen.

* Rippikoululaisten lipaskeräys keskustan alueella ja kotien ovilla 14.2. klo 17-19

* Ryhtyisitkö sinä lipaskerääjäksi? Kirkkoherranvirastosta voit hakea lippaan ja varata itsellesi sopivan keräysajan.

* tai järjestäisitkö yksin tai ystäviesi kanssa jonkin tavan kerätä varoja tähän hyvään tarkoitukseen?  Uusia ideoita ja vapaaehtoisia kaivataan keräyksen toteuttamiseen!

Ota yhteyttä Leena Savolaiseen, p. 050-3647402, leena.k.savolainen@evl.fi

Yhteisvastuu-keräys koko maassa

Kaiken tarvittavan tiedon saat Yhteisvastuu-keräyksen omilta sivuilta.

Kuva: Kirkon kuvapankki / Martti Komu

Tulisitko kerääjäksi, antaisitko aikaasi?

Yhteisvastuukerääjät ovat liikkeellä kevättalvella.  Joka vuosi seurakunnissa ympäri Suomea kerätään Yhteisvastuulla varoja erilaisiin kohteisiin kotimaassa ja maailmalla. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Joka vuosi etsimme innokkaita, asiasta kiinnostuneita ihmisiä toteuttamaan keräys. Haluatko olla arkienkeli ja auttaa tällä tavalla lähimmäistäsi?