Virallinen Suomi100-ohjelma Orimattilan seurakunnassa

Neljä erilaista seurakunnan hanketta on hyväksytty osaksi virallista Suomi100-ohjelmaa. Kaikki nämä linkittyvät vahvasti juhlavuoden teemaan Yhdessä.

1. Teesinäyttely kirkossa 31.10. - 17.12.2017.

Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, juhlavuoden teemana on Yhdessä. Tänä vuonna vietetään myös reformaation 500-vuotismerkkivuotta teemalla Armoa 2017!. 31.10.2017 tulee kuluneeksi tasan 500 vuotta Lutherin teesien julkaisemisesta. Suomen luterilainen kirkko seurakuntineen kutsuu suomalaisia laatimaan tuoreita teesejä otsikolla Yhdessä – Armo on sitä, ettei jää yksin.

Teesi on lyhyt ja napakka väittämä, keskustelunavaukseksi tarkoitettu. Orimattilalainen teesi kertoo, mikä tekisi Orimattilasta/Suomesta/maailmasta paremman paikan kaikille tai mitä olisimme itse valmiita tekemään sen hyväksi, että mennään yhdessä eteenpäin eikä kukaan jää yksin.

2. Brunssin ja Suomalaisen messun kokonaisuus 12.11.2017

Seurakunnan tarjosi brunssin seurakuntakodilla klo 10 - 11.45.  Sinne mahtuivat vain ennakkoon ilmoittautuneet - tulijoita olisi ollut enemmänkin. - Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu sisältää useita lauluja, jotka Orimattilassa esitettiin tätä varten koostetunkuoron voimin. Eri lauluissa kuuluvat Suomen eri heimojen luonteet ja sävyt, kuten pohjalaisuus, karjalaisuus ja lappilaisuus. Musiikkityylissä on vaikutteita kansanlauluista ja pelimannimusiikista. Liturgina Tuomas Niskanen, Outi Vainio saarnasi, kanttoreina kaikki seurakunnan kanttorit Rita Honti, Miia Kettunen ja Martti Kuittinen. Seurakunnan kuorot ja bändi Martti Kuittinen, Jarno Kuusisto, Otteliana Pöyry ja Janne Haverinen.

3. Itsenäisyyspäivän juhla orimattilalaisille perheille 4.12.2017

Lasten näkökulma itsenäisyyteen ja suomalaisuuteen. Tapahtumasta vastaavat lapsi- ja perhetyön työntekijät.

4. Hautalyhdyt kaikille sankarihaudoille itsenäisyyspäiväksi

Orimattilan seurakunta ja kaupunki ovat tehneet juhavuoden merkeissä yhteishankinnan. Jokaiselle kolmelle sankarihautausmaalle jokaiselle haudalle on hankittu tyylikäs riippuva hautalyhty. Orimattilan sankarihaudassa hautoja on 295, Kuivannolla on 41 sankarihautaa ja Artjärvellä 88. Näin saadaan yhtenäinen ja arvokas ulkoasu ja ennen kaikkea saadaan säästä riippumatta hautakynttilät palamaan.